Milletvekili Kaya,Çaykur'da mevsimlik işçilere haksızlık yapılıyor

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM Genel Kurulu’nda Çaykur'da mevsimlik işçilere haksızlık yapıldığını dile getirdi.

26 Ekim 2018 Cuma 11:22
Milletvekili Kaya,Çaykur'da mevsimlik işçilere haksızlık yapılıyor

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.Milletvekili Kaya,bilindiği gibi, ÇAYKUR'da 9 bin, 9.500 mevsimlik işçi arkadaşımız çalışmaktadır. Bu işçi arkadaşlarımız senenin altı ayı çalıştırılmakta, altı ayıysa çalıştırılmamaktadır. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşulları izlediğimiz zaman Türkiye'de bugün on iki ay çalışan insanlar geçinemezken altı ay çalışan insanların geçinmesi nasıl beklenebilir? Burada ciddi bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz ve bu insanların on iki ay çalışabilecek düzeyde iş sahibi yapılmasını talep ediyoruz.Ayrıca, bugün senede altı ay çalışarak yani yüz seksen gün çalışarak yedi bin iki yüz gün sigortalılık gününü doldurmaları ve emekli olmaları mümkün olmamaktadır. Bu haksızlığın da düzeltilmesini talep ediyoruz dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.