Milletvekili Kaya,Karayollarındaki taşeron işçilerin hak ettikleri maaşları ödeyin

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,taşeron işçilerin hak ettikleri maaşları alamadıklarını belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

04 Temmuz 2019 Perşembe 13:33
Milletvekili Kaya,Karayollarındaki taşeron işçilerin hak ettikleri maaşları ödeyin

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,AKP Hükûmetinin "kaldırdık" dediği taşeron çalışma düzeni işçilerimizi maalesef mağdur etmeye devam ediyor.

Milletvekili Kaya,Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünde taşeron olarak çalışan 100'e yakın şoför kardeşimiz, ödenek olmadığı gerekçesiyle nisan ayından bu yana maaşlarını alamıyorlar. Sadece Trabzon'da değil, bir çok bölgede aynı sıkıntının yaşandığını biliyoruz. Allah aşkına, bir empati yapalım, iki üç aydır maaş alamayan bu insanlar nasıl geçinecekler? Kirada oturan, tek maaşla evini geçindirmeye çalışan bu işçilerimizin yerine kendimizi koyup düşünelim. İki aydır maaş alamadığınızı, ev kiranızı, faturalarınızı ödeyemediğinizi, mutfak masraflarınızı, çocuklarınızın masraflarını karşılayamadığınızı düşünün, ne yapardınız? Bu insanlarımıza bu sıkıntıyı yaşatmaya ne hakkınız var? Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları yetkililerine çağrıda bulunuyoruz: İşçi kardeşlerimizin alın teriyle hak ettikleri maaşları bir an önce ödenmelidir ve bundan sonra maaşları gecikme yaşanmaksızın kendilerine ödenecek tedbirler alınmalıdır ve en önemlisi de artık bu işçilerimize kadro hakları verilmelidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.