Milletvekili Örs: "Bir an önce çözülmeli"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Özel gereksinimi olan çocukların ailelilerinin sorunları bir an önce çözülmelidir.” ifadelerini kullandı

25 Şubat 2021 Perşembe 10:25
Milletvekili Örs: "Bir an önce çözülmeli"

İYİ Parti Grubu adına TBMM’de konuşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs açıklamalarda bulundu. Örs, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Özel gereksinimleri olan çocuklara bakım verenlerin yüzde 93,4'ü birinci dereceden yakınlarıdır yani anneleridir, babalarıdır, kardeşleridir, ailenin içindendir. Bu çocukların ailelerinin karşılaştığı birçok problem var, bu problemler bizlere geldiği gibi zaman zaman siz değerli milletvekillerimize de gelmektedir. Bu problemlerin başında, bu aileler, çocuklarının bakımında yardım alacakları kimsenin olmadığını söylemektedirler yani çocuklarının bakımıyla yalnızca kendilerinin uğraşmak zorunda kaldığını, tek başına olduklarını ifade etmektedirler. Çocuğun geleceğiyle ilgili kaygılar, aile içinde uyumsuzluk, engelin yaşam kısıtlayıcılığı, çocuğun sağlık sorunlarının tedavisinde karşılaşılan sorunlar ve bakımının oluşturduğu ek ilave masraflar özel gereksinimleri olan çocuğu bulunan aileler için önemli bir problem hâline gelmektedir, sorun hâline gelmektedir.”

GEREKEN DÜZENLEMELER
Örs, konuşmasında, Devletin Engellilerin sosyal yaşama katılması için gerekli adımları atması gerektiğini belirterek, engelli ailelerin eğitilmesi, engellilerin sosyal hayata katılım ve fırsat eşitliğinin sağlanması doğrultusunda sivil toplum, kamu sektörü ve üniversiteler arasında iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu hususta gerekli adımları bir an önce atmasını ve bu ailelerin taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Konuşmasında; Dünya Engellilik Raporuna göre dünyada ve Türkiye'de engelli insanlarımızın sayısının gün geçtikçe arttığını söyleyen Örs sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlikte iç içe yaşıyoruz ama ne yazık ki engelliler sayıları kadar görünür değildirler. Sokakta, okulda, iş yerlerinde, parklarda onlara çok rastlayamıyoruz çünkü toplum olarak onlara yeterli ölçüde erişilebilir ortamları sağlayamıyoruz. Engellilere verilen haklar sosyal devlet anlayışında eşit yaşama hakkı kapsamında yapılması gereken düzenlemelerdir. Özel gereksinimi olan çocukların ailelilerinin sorunları bir an önce çözülmelidir.”

Son Güncelleme: 25.02.2021 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.