Milletvekili Örs: "Elektrik şirketlerinin tek işi fatura basıp, dağıtmak değil"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Elektrik şirketlerinin tek işi fatura basıp, dağıtmak değil; işlerini tam ve düzgün yapsınlar." dedi

25 Kasım 2020 Çarşamba 17:34
Milletvekili Örs: "Elektrik şirketlerinin tek işi fatura basıp, dağıtmak değil"

Elektrik, üretim, dağıtım ve iletimini yapan özel şirketlerin vatandaşa yaşatmış olduğu sorunları meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, “Asıl sorumluluğu elektrik dağıtımı olan bu özel şirketler sadece fatura dağıtım şirketi gibi çalışmaktadırlar. Bunların tek işi fatura basıp, vatandaşa dağıtmak değildir.” dedi.

Özelleştirme ile elektrik dağıtım ve iletimi işlerinin devredildiği özel şirketlerin denetlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Örs, “Elektrik dağıtım şirketlerinin masraflardan kaçınmak adına altyapı yenileme çalışmalarından uzak durduğunu ve mevcut eski altyapıyı kullanarak elektrik sattıklarını biliyoruz. Bu sebeple, birçok bölgeye elektrik sağlanamamakta, eski hatlardan dolayı arızadan kaynaklı kesintiler sıkça yaşanmaktadır. Bu şirketler işlerini tam ve düzgün yapsınlar. Burada önemli olan husus, bu şirketlerin denetlenip denetlenmediğidir. Özelleştirmeyle özel şirketlere devredilen elektrik üretim, iletim, dağıtım ve ticareti işlemlerinde yaşanan sıkıntılar, aksaklıklar ve usulsüzlükler denetlenmekte midir? Denetleniyor ise kim ya da hangi kurum tarafından bu denetleme yapılmaktadır?” diye sordu. 

Elektrik dağıtımını yapan özel şirketlerin gerekli altyapı ve hat yenileme çalışmalarını yapmadığını söyleyen Milletvekili Örs, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlar Türkiye'nin hemen her bölgesinde eski elektrik hatlarının yenilenmemesi ve trafoların yetersizliğinden kaynaklı elektrik kesintilerinden şikâyetçidirler. Vatandaşlar bu özel şirketlerin sorumluluklarını ve taahhütlerini yerine getirmediğini söylemektedirler. Bu konuyla ilgili daha önce Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Giresun illerinde yani kendi bölgemizde, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin olumsuz etkilerini sıralayarak bununla ilgili sorunların çözümüne ilişkin Sayın Bakana bir soru önergesi vermiş idim. Sağ olsunlar, soru önergemize cevap verdiler. 14 Şubat 2020 tarihinde bu önergeyi vermiştim. Bana verilen cevapta özetle "kesintilerin mevsim şartlarından kaynaklandığı" ifade edilmiştir. Burada şunu söylemek durumundayım: Gerekli altyapı yatırımları yapılmayıp, yeni hatlar çekilmeyip, trafolar yenilenmeyip arıza ve kesintilerin sebebini mevsim şartlarına bağlamak çok kaderci bir anlayışın ürünüdür. Ben de onlara diyorum ki: "Önce tedbir, sonra tevekkül." Hülasa, asıl sorumluluğu elektrik dağıtımı olan bu özel şirketler sadece fatura dağıtım şirketi gibi çalışmaktadırlar.” 

Son Güncelleme: 25.11.2020 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.