Milletvekili Örs, kamu ve özel sektörde çalışan çocuklu ailelerde anneler resmi izinli sayılmalı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, kamu ve özel sektörde çalışan çocuklu ailelerde annelerin resmi izinli sayılmasını istedi.

20 Mart 2020 Cuma 15:59
Milletvekili Örs, kamu ve özel sektörde çalışan çocuklu ailelerde anneler resmi izinli sayılmalı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin  Örs, konu ile ilgili TBMM’de yaptığı konuşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca alınan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler ve yönetici olmayan 60 yaş ve üzerinde çalışanların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılması kararını doğru bulduğunu söyleyerek, anne-babası çalışan çocukların durumuna dikkat çekti.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs konuşmasında: “Korona virüsü tedbirleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca alınan bir kararla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler ve yönetici olmayan 60 yaş ve üzerinde çalışanların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılacağı duyurulmuştu. Bu doğru ve isabetli bir karardır. Bu noktada anne-babası çalışan çocukların bir durumuna yüce Meclisimizin dikkatini çekmek isterim. Türkiye'nin birçok bölgesinde anne-babası çalışan çocuklar sabahları nenelere, dedelere bırakılır. Yani çocuklar gün boyu, bazen de yatılı şekilde riskli grup olan nenelerde, dedelerdedir. Bu durumu dikkate alarak çocuklu ailelerin anne-baba çalışanlarından birine ve özellikle anneye sadece kamuda değil, özel sektörde de resmî izin verilmesinin de doğru olacağını düşünüyor. Bu talebi yüce Meclise arz ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.