Milletvekili Örs, Nakliyecilerin yaşadığı sıkıntıyı gündeme taşıdı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs TBMM’de yaptığı konuşmada nakliyecilerin yaşadığı sıkıntıyı gündeme taşıdı “TBMM sorunlara çare bulma yeridir.” dedi.

23 Şubat 2022 Çarşamba 17:08
Milletvekili Örs, Nakliyecilerin yaşadığı sıkıntıyı gündeme taşıdı.

Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’ya mal taşıyan Türk plakalı araçların Rusya-Gürcistan sınırında bekletildiğini, Ermeni, Rus ve Gürcü nakliyecilere geçiş önceliği verildiğini belirten Örs, yaptığı konuşmada “Türkiye'nin ihracatını Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine ve Rusya'ya taşıyan nakliyecilerimiz ülkemize dönme sıkıntısı yaşıyor. Ülkemize dönüş güzergâhındaki Rusya-Gürcistan sınır yolunda Türk plakalı araçlar on beş gündür çok zor şartlarda bekletiliyor. Rus yetkililerin Ermeni, Gürcü, Rus nakliyecilere geçişte öncelik verdiği, Türk plakalı araçları beklettiği yönünde çok sayıda şikâyet tarafıma iletilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Sorunun çözümü için yetkililere seslenen Örs, Türkiye’nin Rusya nezdinde girişimde bulunmasını isteyerek “Nakliyeci kardeşlerimizin bu mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için ülkemizin yetkili makamları devreye girmeli, Rus makamları nezdinde gerekli girişimleri yapmalı ve bu mağduriyet ivedi olarak giderilmelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi aziz milletimizin sıkıntılarını giderme, derdine çare olma yeridir” dedi.

Son Güncelleme: 23.02.2022 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.