Milletvekili Örs: vatandaşlarımızın 10 saatin üzerinde elektriksiz kalmasının bir cevabı olmalıdır

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, kar yağışı ve fırtına nedeniyle yaşanan uzun süreli elektrik kesintisi ile ilgili bir açıklama yaptı; "Sadece arıza durumunda müdahale olmaz. Öncesinde tedbirler alınmalı, gerekli çalışmalar yapılmalıdır." dedi. 

10 Şubat 2020 Pazartesi 14:10
Milletvekili Örs: vatandaşlarımızın 10 saatin üzerinde elektriksiz kalmasının bir cevabı olmalıdır

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Bilindiği üzere kar yağışı nedeniyle Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Rize illeri ile ilçelerinde yaşanan ve oldukça uzun süren elektrik kesintileri olmuştur. Karanlıkta kalmak bir yana, özellikle şehir merkezlerinde ısınma için  doğalgaz kullanılması, saatlerce elektriğin olmaması ve havanın soğuk olmasını dikkate alırsak nasıl bir mağduriyetin yaşandığını anlayabiliriz. Yaşanan mağduriyete yönelik yerelde sorularına cevap  ve sorunlarına çözüm sunacak muhatap bulamayan bir çok vatandaşımız tarafıma ulaşmış ve yardım talep etmiştir. Bu durum elektrik dağıtım şirketinin yetersizliğini göstermektedir. Kar, fırtına vb. bir çok nedenle aksaklıklar yaşanabilir. Ancak sadece arıza durumunda müdahale olmaz. Öncesinde de tedbirler alınmalı, gerekli çalışmalar yapılmalıdır." dedi. 

Açıklamasının devamında mevcut eski elektrik hatlarının bakım ve onarımının yetersiz olduğunu vurgulayan Milletvekili Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımız elektrik kesintilerinden bıkmış durumda. Kesintiler daha çok eski elektrik hatlarından kaynaklanmaktadır. Kar ve fırtınanın arızaya müdahaleyi zorlaştırdığı doğrudur. Uygun zaman ve koşullarda bakım-onarım ve yenileme çalışmalarının yapılması, denetlenmesi bu tür sorunların yaşanmasının büyük ölçüde önüne geçecektir. Bunun yanında özelleştirmenin olduğu yerde denetleme mekanizmasının da olması gerekir. TEDAŞ bu denetlemeyi yapmalıdır. Son beş yıldır yapılan yatırımları, eksiklikleri, bakım ve onarımları takip etmelidir. Vatandaşlarımızın vergileri ve ödedikleri faturalar karşılığında alınması gereken hizmet özel şirketlerin inisiyatifine bırakılmamalıdır. Yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri şehrin alt yapısının kışa ya da olağanüstü bir duruma hazır olmadığını göstermektedir. Bu hususta ilgili kişi ya da kurumlar durumu gözden geçirmeli ve bu tür aksaklıklar sonucu vatandaşların mağdur edilmemesi için gerekli adımları atmalıdır." 

Açıklamasının son bölümünde  vatandaşların ödediği vergi ve faturalara karşılık gerekli hizmeti alamadıklarını belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Faturası gecikmeye giren vatandaşımızın elektriği hemen kesilirken, faturaya yansıtılan bir çok vergi ile yüzlerce lira fatura ödeyen vatandaşlarımızın 10 saatin üzerinde elektriksiz kalmasının bir cevabı olmalıdır. Vatandaşlarımız 444"lü hatlarda telesekreterlere mahkum bırakılmamalıdır." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.