Milletvekili Örs:Bu olayı doğal afet deyip geçiştirmek daha büyük felaketleri beraberinde getirir

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ,Araklı'da meydana gelen sel felaketi ile ilgili isim vermeden bu bir doğal afettir diye açıklama yapan bakanı eleştirerek Bu doğa olaylarını doğal karşılayıp bir çok şeyi görmezden gelmek daha büyük felaketlere yol açabilir dedi.

20 Haziran 2019 Perşembe 15:59
Milletvekili Örs:Bu olayı doğal afet deyip geçiştirmek daha büyük felaketleri beraberinde getirir

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Araklı’daki sel felaketine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelen Örs, açıklamasında dere ıslahları, dere yatağındaki yerleşimler konularına dikkat çekerken konuşmasının sonunda Araklı’daki afetzedelerin kredi borçlarının ertelenmesi talebinde bulunacağını kaydetti.

DAHA BÜYÜK FELAKET OLABİLİR

Milletvekili Örs. “Araklı’daydık felaketi yerinde gördük. Bölgeye zor şartlar altında ulaştık. görünenden daha büyük bir mağduriyet var. Heyelanda dümdüz olmuş bir kahvehane var, zarar görmüş okul var Allahtan o gün okulda öğrenci yoktu ve büyük bir felaket önlendi. Oradaki kazazedelerle görüştük, cenazesi olanlar ve yakınları bulunamayanlarla görüştük. Buradaki felaketin boyutunu yerinde tespit ettik. Neyse ki devletin yetkileri canla başla çalışıyorlar” diye konuştu. Bu doğa olaylarını doğal karşılayıp birçok şeyi görmezden gelmek daha büyük felaketlere yol açabilir” diye konuştu.

YAPILAŞMA ACİLEN BİTMELİ

“Bu bir afettir evet ama bunun öncesini konuşmalıyız” diyen Örs sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu şiddetli yağışlar bölgemizde ilk defa olmuyor, bu ezelden beri böyledir.  Kimseyi suçlamak için söylemiyorum ama özellikle doğu Karadeniz’de dere yataklarında binalaşmanın yapılaşmanın önüne acilen geçilmelidir ve vatandaş bilinçlendirilmelidir ki bu yaşadığımız acıyı bir kez daha yaşamayalım. Burada diğer önemli olan derelerin ıslahı konusudur. DSİ yetkililerine sormak isterim bu ıslahlar ne durumdadır? Trabzon bölgesi ihmal edilecek bir bölge değil. DSİ yetkileri bu konuyu göz ardı etmeden ciddi bir şekilde el atmalı buna acil ihtiyacımız vardır. Ayrıca doğal afetler için bir ekip oluşturulmalı. Doğal afet diyoruz, her şey Allah’tan diyoruz ama tedbirlerimizi almak zorundayız devletin bu konuyla alakalı ilgili birimleri bu işi ciddi bir şekilde ele almalı. Bölgemiz itibariyle bu olayların olması olasılığı fazla olduğu için anında müdahale edecek işin uzmanlarından oluşan bir ekip kurulması lazım.”



 

Son Güncelleme: 20.06.2019 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.