Milletvekili Örs,DOKAP Hükümetin politik depo makamı olarak mı görülmektedir?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ,TBMM Genel Kurulu'nda OKAP Hükümetin politik depo makamı olarak mı Görülmektedir? diye sordu.

17 Aralık 2018 Pazartesi 15:57
Milletvekili Örs,DOKAP Hükümetin politik depo makamı olarak mı görülmektedir?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs,TBMM Genel Kurul'da Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi ( DOKAP ) hakkında konuştu.Örs, Türkiye’de gerçek manada bölgesel kalkınma projesinin Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) olduğunu öne sürerek, içerisinde  DOKAP’ın olduğu diğer bölgesel kalkınma projelerinin “bölgelerin gönüllerini almak”tan öte geçmediğini iddia etti.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konuşmasında, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin yetersizliklerini sıralayarak şöyle dedi: “Kurumun tecrübeli personel istihdam etme imkânı kısıtlıdır. Kurumun bütçesi bölgesel ihtiyaçlar ve öngörülen eylemlerin yerine getirilmesinde yetersizdir. 624 sayılı KHK'yla verilen görevlerin yerine getirilmesi için gerekli yetki genişliği ve yaptırım gücü istenen düzeyde değildir. Başkanlığın bölgedeki bürokratik yapı içerisindeki hiyerarşik konumu açık bir şekilde tanımlanmamıştır. DOKAP Eylem Planı'nda yer alan bazı eylemler kapsamında yapılacak faaliyetler net değildir.” Dr. Hüseyin Örs, kurumun elaman eksikliğini vurgulayarak “Kurum plan ve proje hazırlayacaktır ancak plan ve projeyi yapacak elemanı yoktur. Bu manada, kurum, ‘fuzuli şagil’dir, yani gereksiz meşguliyet içindedir; ‘avara kasnak’tır, yani motor boşa dönmektedir” dedi. DOKAP’ın en önemli projesinin,  Samsun’u Artvin'e bağlayacak Yeşil Yol Projesi olduğunu söyleyen Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yolun güzergâhı planlanacak, çarpık yapılaşma önlenecek ve çevre korunacaktır. Ancak Hükûmetin İmar Affı'yla her türlü çarpık yapılaşmayı âdeta yasal hâle getirdiği dikkate alınırsa, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresinin bu hedefi anlamını yitirmektedir. Çevrenin korunması hususunda Hükûmetin uygulamaları ile DOKAP Bölge İdaresinin amaçları ciddi manada çelişmektedir.” İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konuşmasının son bölümünde DOKAP Bölge İdaresi Başkanlığının, Hükümet tarafından “depo makam” olarak görüldüğünü iddia etti. Örs “DOKAP Bölge Kalkınma İdaresinin Sayın Başkanının bu görevden önce ÇAYKUR'a Genel Müdür atanması, sonra da bu yerel seçimlerde Sakarya Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi “Acaba DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Hükûmet tarafından politik bir “depo makam” olarak görülmekte midir sorusunu da akıllara getirmektedir.” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.