Milletvekili Örs:Farabi'ye neşter vurmak lazım

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs KTÜ Farabi Hastanesi'nde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek "Farabi bölge hastanesidir, sorunlarını halının altına süpürerek yok edemezsiniz. Farabi'ye neşter vurma zamanı geldi de geçiyor." dedi.

04 Eylül 2019 Çarşamba 16:24
Milletvekili Örs:Farabi'ye neşter vurmak lazım

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, yaptığı açıklamada Farabi Hastanesi'nin sadece Trabzon'a değil, bölgeye hizmet eden bir konumda olduğununa dikkat çekerek "Bölge Hastanesi konumunda olma özelliğini taşıyan KTÜ Farabi Hastanesi hemen her gün yeni bir olumsuz konu ile gündeme geliyor. Hastanenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz, hastane yönetimini hem vatandaş hem de hastane ile iş yapan medikal firmaları ile karşı karşıya getiriyor. Ameliyat olacak hastanın malzemelerininin hasta yakınlarına aldırıldığı bir durum sözkonusu. Hastane ile iş yapan medikal şirketler iflasın eşiğine gelmiş, dertlerine derman olacak mercii arıyorlar. Hasta yaķınları çaresiz, zor günlerinde karşılaştıkları uygulamalardan şikayetçi." dedi. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs açıklamasında şu görüşlere yer verdi "Bu hastane Trabzon için bir değerdir. 41 Anabilim dalı, 34 Bilim dalı, 6 laboratuvar, 30 tanı tedavi ünitesi, 2 ameliyathane, 50 farklı poliklinik, 236 Öğretim üyesi, 445 araştırma görevlisi, 1010 personel ve 848 sürekli işçi olmak üzere toplamda 1858 personel ve tam teşekküllü bir acil servise sahip hastanenin içine düştüğü duruma kayıtsız kalamayız. Farabi Hastanesi yanlış sağlık politikaları sonucu içine düştüğü bu durumdan bir an önce çıkarılmalıdır. Hastanenin içinde bulunduğu darboğaza acilen müdahale edilmelidir. Sorunları halının altına süpürerek çözemeyiz. Farabi'ye neşter vurma zamanı geldi de geçiyor. Milletvekili arkadaşlarıma sesleniyorum, gelin bu çileye son verme noktasında iktidar muhalefet birlikte hareket edelim, unutmayalım ki; tüm olumsuzluklara rağmen bu hastanede 2018 yılında yaklaşık 800 Bin hastaya poliklinik düzeyinde, 46 Bin hastaya yataklı hizmet verilmiştir. Bu gerçeği kimse görmezden gelmesin."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.