Milletvekili Örs:Trabzon Park isminden rahatsızlık mı duyulmaktadır?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon Bürokratlar ve İşadamları Derneği (TİAB) tarafından yaklaşık 10 yıl önce Orman Bakanlığından kiralanan Trabzon Park'ın, Ümraniye Belediyesine tahsis edilmesini TBMM'de gündeme getirdi: "Bu alanın adının Trabzon Park olmasından rahatsızlık mı duyulmaktadır?" dedi. 

31 Ocak 2020 Cuma 14:48
Milletvekili Örs:Trabzon Park isminden  rahatsızlık mı duyulmaktadır?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs,  yaptığı konuşmada Trabzon Park'ın belediyeye tahsisi kararı Trabzonluların haklı tepkisine yol açtığını belirterek, "İstanbul Ümraniye'de bulunan ve Trabzonlu Bürokratlar ve İşadamları Derneği (TİAB) tarafından yaklaşık on yıl önce Orman Bakanlığından kiralanan ve "Trabzon Parkı" adıyla halkın kullanımına sunulan, içerisinde kafe, restoran, sanat galerileri, spor alanları gibi birçok sosyal donatıların bulunduğu mesire yerine Ümraniye Belediyesi tarafından âdeta el konulması Trabzonlu hemşerilerimizin haklı tepkisine yol açmıştır. On yıl önce kiralanan, kirası düzenli şekilde ödenen ve düzenlenerek güzelleştirilen, taş duvar ve güvenlik kameralarıyla donatılan, halkın güvenli ve huzurlu bir şekilde ailece kullanabileceği bir sosyal yaşam bölgesi hâline dönüştürülen bu yerin kira sözleşmesinin yenilenmek üzere ilgili dernek TİAB tarafından yapılan başvuru Orman Bakanlığı yetkililerince -yerinde yapılan araştırmalar neticesinde- olumlu bulunmuştu ancak tam bu sözleşme yenilenmesi sırasında Ümraniye Belediyesi, TİAB'ın tahsisinde bulunan bu alana talip olmuştur."dedi. 

Trabzon Park'ın sadece Trabzonluların değil, tüm İstanbulluların hizmetinde olduğunu ifade eden Örs, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediye ısrarla Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneğinin Çırçır Ormanı ve mesire alanındaki üs kullanım hakkının iptal edilmesini ve alanın kendilerine tahsis edilmesini istemiştir. Ve nihayet, bugün geldiğimiz süreçte, Orman Bakanlığının aldığı yeni kararla Trabzon Park, Ümraniye Belediyesinin uhdesine bırakılmıştır. TİAB tarafından sadece Trabzonluların değil İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulan bu mesire yerinin, ortada hiçbir problem yok iken âdeta yangından mal kaçırırcasına TİAB'ın elinden alınıp Ümraniye Belediyesine tahsis edilmesi izaha muhtaç bir vakadır. Trabzon Park'ın yanında bulunan ve Ümraniye Belediyesine tahsisli bir alanın önceki yıllarda, değerlendirilemeyeceği gerekçesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredildiği hafızalarda iken Ümraniye Belediyesinin TİAB'a tahsisli Trabzon Park üzerindeki ısrarının sebebi nedir? Ayrıca, bölgede, Orman Bakanlığına ait başka alanlar varken neden ille de Trabzon Park'ın tahsisinde ısrar edilmektedir? Yoksa bu alanın adının "Trabzon Park" olmasından bir rahatsızlık mı duyulmaktadır?"

Konuşmasının son bölümünde konunun takipçisi olacağını söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Unutulmamalıdır ki TİAB, on yıldır devletimizden ve Belediyeden hiçbir maddi yardım almadan bu alanı "Trabzon Park" adıyla ilçenin ve çevredeki vatandaşlarımızın aktif kullanımına açmış, kültürel ve sosyal çalışmaların merkezi hâline getirmiş ve her şeyden önce, Anadolu yakasında atıl olan bir alanı halkın hizmetine sunmuştur. Bu noktada, bu alanın Trabzon Park adına düzenlenip halkın kullanımına açılmasında çok büyük emeği olan TİAB kurucu Başkanı merhum Atalay Şahinoğlu Ağabeyimizi de rahmetle, saygıyla anıyorum.
TİAB'ın bugün uğradığı haksız uygulamanın ortadan kaldırılması ve yasal haklarını kullanma noktasındaki girişimlerinde konunun takipçisi olacağım." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.