Minikler Sordu Başkan Ekim Cevapladı

06 Nisan 2022 Çarşamba 15:08
Minikler Sordu Başkan Ekim Cevapladı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Söğütlü İlkokulu’nun düzenlediği Hayat Bilgisi dersi kapsamında yerel yöneticileri öğrencilerle buluşturma etkinliğine katıldı.

Yaklaşık 200 ilkokul öğrencisi ile bir araya gelen Başkan Ekim, Söğütlü İlkokulu konferans salonunda öğrencilerin merak dolu sorularını tek tek cevapladı. Öğrencilerden terleten sorular da geldi; güldüren sorular da. Öğrenciler, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e Belediye Başkanlığı’nın nasıl bir iş olduğunu, tekrar aday olup olmayacağını, yaptığı işte mutlu olup olmadığını, göreve geldiği günden itibaren çocuklar için ne gibi faaliyetler ve yatırımlar yaptığını, çocukluk hayallerini ve okulda derslerinin nasıl olduğunu sordular.

Söğütlü İlkokulu öğrencileri Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’den Akçaabat’ta kitap fuarının açılmasını, diledikleri zaman vakit geçirebilecekleri yüzme havuzu, üst geçit, geri dönüşümle ilgili daha çok bilgilendirme ve uygulama, daha çok Çocuk Tiyatro Şenliği ve istedikleri gezilere belediyeden araç desteği gibi taleplerde de bulundular.

İlkokul öğrencileri ile oldukça verimli bir sohbet geçiren Başkan Ekim’in de çocuklara soruları oldu. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim öğrencilere kısa bir zaman önce Akçaabat Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Masal Şenliği’nde sahnelenen oyunun konusu sordu. Büyük bir heyecanla Masal Şenliği tiyatrosunu izleyen çocukların cevabı ortaktı. Öğrenciler hep bir ağızdan Masal Şenliği’nde sahnelene oyunun konusunun çok okumak, telefon, televizyon, tablet ve bilgisayar fazla vakit geçirmemek, çevreyi temiz tutmak ve annelerimizin sözünden çıkmamak olduğunu haykırdılar. Başkan Ekim, geleceğimizin teminatı pırıl pırıl parlayan Söğütlü İlkokulu öğrencilerine haftada bir kitap bitirerek özetini öğretmenlerine anlatmaları koşuluyla hediye vereceğini söyledi.

HER BİRİ AYRI BİR CEVHER

Söğütlü İlkokulu’nda düzenlenen Hayat Bilgisi dersi kapsamında yerel yöneticileri öğrencilerle buluşturma etkinliğinin ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Çocuklarımız; en kıymetlilerimizdir. Hepimiz çocuklarımızı hayata en iyi şekilde hazırlama gayreti içerisindeyiz. Her biri pırıl pırıl; her biri ayrı bir cevher. Öğrenciler; güncel konularla hem çok ilgililer hem de bilinçliler. Ne istediklerini bilen sağlam karakterli, farkındalık sahibi nesillerin yetişiyor olması beni gururlandırıyor. Belediye olarak çocuklara yönelik birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Tiyatrodan spora, sanattan robotik kodlama gibi zihinsel güce yönelik aktivitelere her alanda çocuklarımızın gelişmesine daha çok katkı sağlayabilmenin peşindeyiz. Söğütlü İlkokulu öğrencileriyle bir arada olmaktan, onların sorularına ve isteklerine cevap vermekten mutluluk duydum.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.