Misyonumuz ortak akıl!

AK Parti Ortahisar Belediyesi Aday Adayı Murat Zeki Solak, “Ortak akıl misyonumuz olacak. Ortahisar’ı şehrin dinamikleri ile birlikte istişare ederek ortak akılla yönetmeye talibiz” dedi.

16 Kasım 2018 Cuma 09:49
Misyonumuz  ortak akıl!

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Murat Zeki Solak İnsan odaklı hizmet vurgusu yaparak, yola çıkış nedenini hizet bayrağını daha yukarıya taşımak olarak nitelendirdi. Solak, belediyecilikte misyonunun ortak aklı olduğunu da vurguladı. İşte Solak’ın açıklamaları...

ÜRETKEN VE DÜRÜST YÖNETİM

“Genel başkanımız, devlet başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Haziran 2001 tarihinde tohumlarını ektiği Ak Parti, Türk siyasi tarihine damga vurmuş, ülkemiz yarınlarına umut olacak yatırımları yapmış bir partidir. Sadece ülkemiz için değil dünya mazlumlarının da yanında olarak onlara güç vermiştir. Böyle bir siyasi hareketin içinde, liderimiz sayın Erdoğan ile bu mücadeleyi vermek şerefine nail olduğum için ayrıca gururluyum. İl Başkan Yardımcılığı görevim süresince Ak Parti teşkilatlarımızla omuz omuza birlikte halkımıza hizmet için ter akıttık. Şimdi bu birlikteliği aynı şekilde Ortahisar Belediye Başkanı olarak sürdürmek istiyorum. Ülkemizde her yöneticide olması gereken özellikler olan dürüst, üretken ve yasanın verdiği yetkilerin sorumluluğunu her daim üstleneceğimin altını çiziyorum.”

İNSAN ODAKLI HİZMET

“Yola çıkmaktaki gayemiz, hizmet bayrağını daha yukarlara taşımaktır. Yapılanın üzerine koymaktır. Yapılana değer katmak, yapılacak olanı da kaliteli yapmaktır. Önceliğimiz insan odaklı hizmet ve iş kalitesi olacaktır. İlçemiz için yapılacak her türlü işte, yatırımda, aktivitede her alanda kaliteden ödün vermeyeceğiz. Bir işi öylesine yaparsanız biraz konuşulur ama kaliteli yaparsanız ve ihtiyaca tam cevap verecek şekilde organize ederseniz o hizmet asla unutulmaz. O nedenle hizmette kalite asla standardın altına düşmemelidir ki bir yere yarasın. Hedefimiz de iz bırakacak ve yüzyıllar boyunca konuşulacak hizmetlere imza atmak olacaktır.”

ÇOK FAYDALI PROJELER VAR

“Ortak akıl misyonumuz olacaktır. Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar’ı şehrin dinamikleri ile birlikte istişare ederek ortak akılla yönetmeye talibiz. Muhtarlarımızdan STK’lara, üniversitemizden siyasi parti temsilcilerine kadar ve tabi ki tüm vatandaşlarımızın da duygu ve düşüncelerinin önemseneceği bir belediyecilik anlayışımız olacak. Ortahisar’da yaşayan her bir vatandaşımızın belediyenin atacağı adımlar için hakkı vardır. Bu şuur ve bilinçle yola çıktık. Çocukları, gençleri, yaşlıları ve kadınları ön planda tutup engelli kardeşlerimizin yaşam standardını onların da fikirlerini alıp artırmayı amaç edineceğiz. Özellikle geleceğin sahibi çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemli ve faydalı planlarımız, projelerimiz var.”

UZMAN FİKİRLER ÖNEMLİ

“Konusunda uzman olan kişilerden fikir alıp projelerinden faydalanacağız. Üniversitelerimiz, Mimarlar Odamız, Peyzaj Mimarları Odamız ve İnşaat Mühendisleri gibi odalarımızdan faydalanacağız. Teknik anlamda kimden fikir alınması gerekiyorsa onu gidip bulup fikrini alacağız. Ticaret Odası da bizim için çok ama çok önemli. Uzun süre görev yaptığım bir yer ve oranın da Trabzon için önerebilecek olduğu çok güzel projeler var.  Bunların hepsini şehrimiz için dikkate alacağız.”

ÖNCELİKLER HEP BİRLİKTE BELİRLENECEK

“Şehrin nelere ihtiyacı olduğunu biliyorum ama bunları sadece benim tek başıma biliyor olmam yeterli değil. Şehrin tüm dinamikleri ile birlikte hizmet sunmak amacındayım. Kaynaklarımızı da şehrin dinamikleri ile birlikte değerlendirip önceliklerimizi belirleyeceğiz. Şehir hayatı ve şehir kültürü ne istiyorsa onu yerine getireceğiz. Bu şehrin insanı önemsenmek ve yönetime katılmak istiyor. Şehrin vatandaşının tek isteği var o da kendisinin de görüşü alınsın istiyor. Herkes kıymet görmek istiyor yani, bu da en doğal hakları insanımızın.”


ZENGİNLİKLER KORUNACAK

“4000 yıllık tarihi geçmişe sahip olan güzel Trabzon’umuza hizmet etmek bu topraklara olan borcumuzdur. Bu zenginlikleri koruyup ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımını yaparak şehrimizi ziyaretçilerin uğrak yeri haline getireceğiz. Çok şükür ki Allah bize çok özel bir coğrafya nasip etmiş. Bu coğrafyada mavisini, yeşilini ve kültürel zenginliklerini koruyarak, onlara uygun, yakışır ve çağın gerekliliklerini bir arada toplayacak ufak dokunuşlar şehrimize çok büyük kazanımlar sağlama noktasında yeterli olacaktır.”

DEVLETE YÜK OLMAYACAĞIZ

“Kendi kendine yetebilme sistemini benimseyip Ortahisar belediyemizde kendini finanse edebilen bir anlayışı oturtacağız. Üreteceğiz, ama devlete yük olmadan kendi yağıyla da kavrulan, önemli işlere imza atan bir sistemi hayata geçireceğiz.”

HİZMET ÇITASI YÜKSELECEK

“Projeci belediye olarak kendimizi sıfatlandırıp alanında uzman kişilerin fikirleri ve düşüncelerini mutlak ortak akılla birleştireceğiz. ‘Hayal etmek başarmanın yarısıdır’ derler. Bizler çok güzel bir Trabzon hayal ediyoruz ve bu yola çıkarak bu hayalimizin de yarısını gerçekleştirmiş durumda sayılırız. Belediyenin asli işleri vardır, bunlar kendi döngüsünde iş kalitesini esas alarak devam ederken, hizmet çıtası her daim yüksek olan AK Belediyecilikle bizler, de bu çıtayı daha yükseklere çıkarmak gayretinde olacağız.”

HER DOKUNUŞUMUZ FAYDA SAĞLAYACAK

“Şehrin yaşayanı olmak önemli bir şeydir. Biz bu şehirde yaşadık, yaşıyoruz, yaşayacağız da. Şehrin her yaşayanı ne istiyorsa biz de onu bilmekle kalmıyor aynı hassasiyetle yaşıyoruz, memnuniyetlerimiz ve rahatsız olduğumuz hususlar ortak. Bu nedenle atacağımız her adım, yapacağımız her dokunuş bu şehrin yaşayanlarına fayda sağlayacak ve kente yakışacak niteliklerde olacaktır.”


BU ŞEHRE KARŞI SORUMLUYUM

“Bu şehre hizmet aşkımız var. Şehre karşı aidiyetim olduğu için sorumluluk duygum mevcut. Bunun için şehrin hem siyasetinde hem de sivil toplum örgütlerinde varım. Trabzon’a katkı sunmak istiyoruz. Bu amaçla yola çıktım. Şehre sunmak istediğim katkıyı icra makamlarından biri olan Ortahisar Belediyesi’nde hayata geçirmek için göreve soyundum.”

MACERA PEŞİNDE DEĞİLİM

“Trabzonlu’dan büyük destek görüyorum. Her siyasi görüşten insanların desteğini alabileceğimi biliyorum ve bu sebeple yola çıktım. Beni tanıyan ve sağ duyu sahibi herkesin desteğini görüyorum. Yoksa, macera peşinde olmak için bu yola çıkmadım. Şehrimize katkı sunmak adına hizmete talibim.”

Sonnokta Gazetesi 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.