Mobilya kente yöre halkından tepki

Trabzon’un Arsin ilçesindeki Güzelyalı mahallesinde 223 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan Mobilya Kent'e yöre halkı tepki gösteriyor.

08 Mart 2018 Perşembe 14:11
Mobilya kente yöre halkından tepki

İlçenin Güzelyalı mahallesinde 223 dönüm arazi üzerinde bulunan yaklaşık 30 hanenin yıkılarak Mobilya Kent Projesi'nin yapılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Merkezi Trabzon'da bulunan Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) tarafından yapılması planlanan Mobilya Kent Projesi'ne tepki göstermek için toplanan yaklaşık 200 kişi projenin yapılacağı bölgede basın açıklaması yaptı. Mahalle halkı adına konuşan Ramiz Sunguroğlu, “Asırlık ata toprağımız Güzelyalı Mahallesi kamulaştırılarak bir STK olarak faaliyet gösteren MOBİAD’a devredilmek istenmektedir. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren özel ticaret erbaplarının kurduğu bu oluşuma Toplu Konut İdaresi'nin bizim arazilerimizde kamulaştırma yaparak alet olması 2942. Sayılı kamulaştırma kanununun 1. Maddesi olan ‘Kamulaştırmanın Asıl Amacı Kamu Yararı’ maddesini açıkça ihlal etmektedir” dedi. 
Arsin sahilinde yapılması planlanan Yatırım Adası'nda Mobilya Kent Projesi'nin kurulabileceğini belirten Sunguroğlu, “Bu yetmezmiş gibi bir de mülkiyet hakkımız gasp ediliyor. Hepimizin bildiği üzere mülkiyet hakkı, kişilere sahip oldukları malları hukuk düzeninin sınırları içirişinde kendi iradesine göre kullanma, o mallardan yararlanma ve tasarruf etme yetkisi tanımaktadır. Bu proje istihdam sağlayacaksa mağduriyet oluşturmayacak farklı lokasyonlara kaydırılabilir. İç bölgelerde maliyetler düşük, vatandaşla anlaşılabilir. Arsin sahilinde planlanan dolgu alanında bu proje uygulanabilir. Mülk sahiplerinin oluru ve fikri alınmadan zorlayıcı yöntemlerle 'yaptık, oldu' tavrıyla yapılacak olan bu kamulaştırmaya karşıyız. Bölgenin en güzel yeri olan Güzelyalı mahallemizde maddi manevi kayıplarımız söz konusudur. Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak bu kamulaştırmadan vazgeçilmelidir. Biz mahalle sakinleri olarak maddi ve manevi değerlerimizi korumak amacıyla her türlü hukuki yola başvuracağız. Bakanımız Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan mağduriyetimizi gidermeleri için yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Mobilya Kent Projesi 
Trabzon’un Arsin ilçesinde kurulacak olan Mobilya Kent'in yapımına yönelik protokol 2017 yılının Ekim ayında Ankara’da imzalanmıştı. İmza töreninde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Alper Bektaş tarafından yapım protokolü imza altına alınmıştı. Projenin yatırım tutarının yaklaşık 500 milyon TL'yi bulması ve bin 500'e yakın kişi için de istihdam olanağı sağlaması bekleniyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.