Monotonluk yaratmasın!

Cephe sağlıklaştırması ile ilgili konuşan Ustaömeroğlu “Monotonluk getirir mi, anlamında bir şüphemiz oldu ancak proje onaydan geçti, katkı sunacaktır.” dedi.

30 Ocak 2020 Perşembe 09:48
Monotonluk yaratmasın!

BEĞENSEK DE BEĞENMESEK DE

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu Atatürk Alanı ve çevresindeki 43 binayı kapsayan cephe sağlıklaştırma projesini değerlendirdi.
Ustaömeroğlu şunları söyledi: “Proje ilgili fikrimiz tabi ki soruldu ancak Koruma Kurulu onaylandıktan sonra bize danıştılar. Beğensek de beğenmesek de onay alınmıştı. Cephelerin disipline edilmesi bakımından tabela kirliliğin önüne geçilecek olumlu proje. Bu sağlıklaştırmayı Ordu ve Samsun yaptı.”

AŞIRI BENZERLİK OLUR MU?

Başkan Ustaömeroğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Monotonluk getirir mi, aşırı benzerlik olur mu, sadelik getirir de şehrin canlılığı ölür mü anlamında bir şüphemiz oldu. Kent planlaması karşısında biraz endişe ettik ama sonuçta proje onaydan geçmişti. Onaylanmadan müdahil olabilsek fikirlerimiz de katkı sunabilirdi. Ancak hem Trabzon sarısını ön plana çıkartması hem de tarihi eserlerin ortaya çıkması açısından da katkı sunacak bir proje.” 

43 BİNAYA EL DEĞECEK

Atatürk Alanı’nda uygulanacak proje ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “30’u yeni bina ve 13’ü tescilli bina olmak üzere toplam 43 binanın dış cephe sağlıklaştırılması ile ilgili proje ihalesini gerçekleştirdik. Trabzon’un çehresini değiştirecek dış cephe yenileme çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağız.” demişti.

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.