Murat Zorluoğlu'na 100 Milyon TL kredi yetkisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının 3’üncü oturumu, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında yapıldı.

10 Mart 2021 Çarşamba 16:42
Murat Zorluoğlu'na 100 Milyon TL kredi yetkisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantıları devam ediyor. Meclis toplantısının bugünki gündeminde Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu'na geçen yıl kullanılmayan kredilerin yetkileriyeniden verildi. Ganita Faroz arası sahil bandı düzenlemne yapım işi için 50 Milyon TL Kredi kullandırılması için 2020 yılı içerisinde yetki verilmişti. 2020 yılında İLBANK'tan kredi onayı alınamadı ve yeniden güncellenmesi istendi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na 2021 yılı için 50 Milyon TL kredi yetkisi yeniden verilmiş oldu.

BEDELİ PEŞİN ÖDENMİŞ BİR COĞRAFYADAYIZ
Toplantının başında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin, Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco şerefine bastırdığı pullardan birinde yer alan haritada Türkiye’nin doğusunun da Irak Kürt Bölgesi topraklarına dahil edilmesi, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kınandı. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, “Bu haritayı çizenler farkında olsun ki Trabzonlular meseleyi öğrendi. Akıllarını başlarına alsınlar. Ülkemizin sınırları cetvelle değil, şehit kanıyla çizilmiştir. Bedeli peşin ödenmiş bir coğrafyadayız. Bunun gereği neyse onu yaparız. O toprakları idare eden insanları ile halklarını birbirinden ayırmak durumundayız. Haçlı ile iş birliği yapan sözde Müslümanlar da hadlerini bilmeli. Fakat o coğrafyanın insanlarına da yine biz sahip çıkmak durumundayız. Netice itibarıyla ceddimiz, aslımız, neslimiz belli. Meclisimize tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da durumu kınayan ifadeler kullandı.
 
GÜNDEM MADDELERİ MÜZAKERE EDİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının 3’üncü oturumunda öncelikle 8 gündem dışı teklif gündeme alınarak, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 5 ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 3 madde olmak üzere toplam 8 maddenin müzakeresine geçildi.
 
GENÇ’TEN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Toplantıda ‘Ganita - Faroz Arası Sahil Bandı Düzenleme Yapım İşi’ için kredi kullanılması ve yetki verilmesi maddesi müzakere edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile yetki verdi. Müzakere sırasında söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Ganita-Faroz Projesi’ni Ortahisar ilçesi adına çok önemsiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinde kendisiyle paylaştığım sahil bandındaki hem iskele park hem de su parkı projelerimizi, Ganita-Faroz Projesi kapsamında değerlendirdiği için de Murat Zorluoğlu Başkanımıza Meclisimiz huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesile ile geçen hafta Bakanlığımıza sunduğumuz Afet Eğitim Parkı Projemize de Bakanımız tarafından olur verildi. Bu konuda da araziyi bize tahsis eden Murat Zorluoğlu Başkanımıza belediyem adına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
 
Meclis toplantısı, Meclis üyelerinin oylarına sunulan diğer gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.