Murat Zorluoğlu: "Yoğun gayretle çalışmaktayız"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu AK Parti il kongresinde konuştu

16 Şubat 2021 Salı 16:37
Murat Zorluoğlu: "Yoğun gayretle çalışmaktayız"

Zorluoğlu yaptığı açıklamada, "Bilinen 4000 yıllık tarihiyle onlarca medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış, insanlığın ortak birikimine eşsiz katkılar sağlamış, pek çok inanç, düşünce, bilim ve sanat anlayışına zemin oluşturmuş kadim şehir trabzon’a ve partimizin 7. olağan il kongresine hoş geldiniz şeref verdiniz efendim.

Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fetih seferi zorlu bir sefredir. Bilhassa o zamanki adıyla Bulgar Dağı (Zigana Dağını) aşılırken büyük meşakkat çekilmiştir. işte bu zorluk karşısında, orada hazır bulunan Akkoyunlu Hükümdarı Uzun Hasan’ın annesi Sara Hatun Fatih’e şu soruyu sorar:

“Hey oğul! bu Trabzon’a bunca zahmet nedendir?

Cihan padişahının Sara Hatun’a cevabı Osmanlı’nın temel felsefesini yansıtmaktadır:

Ana! bu zahmet din yolundadır. çünkü bizim elimizde islam kılıcı vardır. eğer bu zahmeti ihtiyar etmezsek bize gazi demek yalan olur ve hem yarın hakkın huzuruna varınca utanırız, hecil oluruz…”.

İşte bu anlayış, bugün sayın cumhurbaşkanımızın AKparti davasını tanımlarken ifade ettikleri, “biz sadece medeniyetimizin ve ecdadımızın kadim hakk’a ve halka hizmet davasının bugünkü temsilcileri olmaya talibiz” düsturuna aynen yansımıştır.

20 yıllık mazimizde, saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok esere ve ülkemizin dört bir köşesinde vucut bulan büyük yatırımlara ve projelere bu anlayışla imza attık.

Biz de Trabzon büyükşehir belediyesi olarak AK parti davasına hizmet etmek, cumhurbaşkanımıza, partimize yük olmak değil, onların yükünü almak için yoğun bir gayretle çalışıyoruz.

Seçimden önce söz verdiğimiz gibi sadece Trabzon’un merkezine değil, 18 ilçenin 704 mahallenin tamamına kaynaklarımızı adil bir şekilde tahsis ediyoruz.

Birinci etabının ihalesini yaptık; Ganita’dan, Beşirli’ye ve oradan da Akçaabat’a eşsiz bir sahil düzenlemesi için çalışıyoruz.

Fizibilite çalışmalarını tamamladık; küçük sanayi sitelerini daha uygun yerlere taşıyarak, Değirmendere’yi şehrin turizmine, ulaşımına ve ticaretine daha fazla katkı yapar hale getirmek için uğraş veriyoruz.
136 konut ve 20 işyerinden müteşekkil birinci aşamasına başladık; 2023’te tamamıyla yenilenmiş, kentsel dönüşümü tamamlanmış bir çömlekçi mahallesi için gayret ediyoruz.

Yeni otogar ve ulaşım master planı yapım sürecini başlattık; 18 ilçemizde yeni yollar, otoparklar, modern toplu taşıma sistemleri, daha konforlu otobüsler ve dolmuşlar için çaba gösteriyoruz.

Sümela Manastırında restorasyon tamamlandı, Uzungöl’de göl etrafının yapılardan temizlenmesi çalışmamız süratle devam ediyor; tüm turizm destinasyonlarımızı daha cazip kılacak çalışmalara ağırlık veriyoruz.

Akçaabat millet bahçemiz hizmete açıldı, Ortahisar ve Vakfıkebir millet bahçelerinde sona yaklaşıyoruz; Meydan‘daki cephe sağlıklaştırmamız ve ışıklandırmalarımız çok beğenildi.

Şehrimizin güzelliğine güzellik katacak yeni meydanlar, ışıklandırmalar, sokak sağlıklaştırmaları ve cadde düzenlemeleri üzerinde duruyoruz.

Çok önemli bir çevre projesi olarak, çöpten enerji üreteceğimiz Türkiye’nin en modern katı atık entegre tesisini araklı ilçemizde başlayarak tamamladık. şimdi sıra ileri biyolojik atık su arıtma tesisine geldi…

İddialı bir şekilde söylüyoruz. yerel yönetim alanında trabzon’un tarihinin en büyük altyapı hamlesini başlattık.

Avrupa Birliği, çevre ve şehircilik bakanlığı ve belediyemizin ortaklığında, Ortahisar’da 565 km içme suyu, 150 km kanalizasyon, 70 km yağmursuyu ve 400 km telekomünikasyon hattı işine başladık. 704 mahallemizin kırsal ve kentsel alanlarındaki yol, içmesuyu ve kanalizasyon meselelerinin çözümü için projeler üretiyoruz.

Ama hepsinden önemlisi, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, katılıma ve ortak akla kıymet veren, ehliyeti ve liyakati öne çıkaran yeni yönetim anlayışımız ile sayın cumhurbaşkanımızın tarif ettiği gönül belediyeciliğinin güzel örneklerini sergilemek için çalışıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım, Genel Başkanım

Sözlerimin sonunda, yeni seçilecek il başkanımıza ve yönetimine üstün başarılar temenni ediyor ve her daim yanlarında destekçileri olacağımızı ifade etmek istiyorum.

Kongremize katılarak şehrimizi onurlandıran zat-ı devletlerini, değerli heyetinizi ve kıymetli hazirunu tekrar en kalbi duygularımla, saygıyla ve muhabbetle selamlıyor, 7. olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 16.02.2021 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.