Öğrenciler kime emanet?

İçişleri Bakanlığı’nın okul servis araçları yönetmeliği Trabzon’da adeta işlemiyor. Kimi servisler öğrenci taşıtından çok Arap turist gezdiren, sigara içilen gezinti aracını andırıyor

25 Eylül 2018 Salı 08:57
Öğrenciler kime emanet?

KRİTERLER BELİRLENDİ

İçişleri Bakanlığının okul servis araçları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanmış öğrenci servislerinin uymaları gereken şartlar açıkça belli edilmişti. Okul servis araçlarında her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat ile her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistem bulundurma zorunluluğu getirilmişti.

KAYIT CİHAZI DA OLMALI

Ayrıca yönetmelik ile iç ve dış kamera sistemi ile en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı zorunluluğuna ilişkin verilen süre bir yıl uzatılarak 3 Eylül 2019 olarak belirlenmişti. Ayrıca, fabrika çıkışında üzerinde mevzuata uygun renkli cam olan araçlar için getirilen ‘iç mekânı gösteren beyaz cam zorunluluğu’na ilişkin süre ise 3 Eylül 2020 tarihine kadar uzatılmıştı.

ACI OLAY YAŞANMASIN…

Söz konusu yönetmelik hükümlerine Trabzon’da pek de riayet edilmediği görülüyor. Şehrin sokaklarında içi görünmeyen siyah camlı, yüksek sesle müziklerin dinlendiği, hostesi olmayan, sigara içilen, aracın arka bölümünde yazması zorunlu olan ‘Okul taşıtı’ yazısı bulunmayan servisler her gün yüzlerce öğrenci taşıyor. Öğrenci velileri, “Acı bir olay yaşanmaması için denetim şart” diyor.

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.