Ogün Temizkanoğlu: "Trabzonspor ikinci yarıda fark yaratır"

Trabzonspor’un unutulmaz oyuncusu ve gazetemiz yazarı Ogün Temizkanoğlu, “Ligin ikinci yarısında bambaşka bir takım izleyeceğimizi umut ediyorum” diye konuştu

08 Ocak 2021 Cuma 12:15
Ogün Temizkanoğlu: "Trabzonspor ikinci yarıda fark yaratır"

SONNOKTA ÖZER ÇALIK - Bordo-Mavili ekibin unutulmaz oyuncuları arasında yer alan ve şuanda TRT Spor’da yorumculuğunun yanı sıra gazetemizde yazarlık yapan Ogün Temizkanoğlu Trabzonspor ile ilgili çok çarpıcı tespitlerde bulundu. Abdullah Avcı’nın takımın başına geçmesiyle birlikte takımın farklı bir kimliğe büründüğünü dile getiren Temizkanoğlu, “Abdullah Avcı’nı takımın başına geçmesiyle değişimi net bir şekilde gördük. Newton’un yaptığı hatalar Avcı için bir ders niteliğinde oldu ve elindeki kadroyu ona göre değerlendiriyor” diye konuştu.

Trabzonspor’daki oyun anlayışının oturmasının belli bir süreç alacağını söyleyen Ogün Temizkanoğlu, “Ancak devre arasında yapılacak takviyelerle ben bu sürecin çok uzun süreceğine ihtimal vermiyorum. Hatta çok kısa süre içerisinde bambaşka bir Trabzonspor’u özellikle ligin ikinci yarısında izleyeceğimizi umut ediyorum. Hatta biraz daha ileri giderek hem oyun hemde skor anlamında Bordo-Mavililer’in fark yaratacağına inanıyorum” dedi.

6 ve 10 numara oyuncuya ihtiyaç olduğunu söyleyen Ogün Temizkanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında takımda çok eleştirilen yerler var. 6 ve 10 numara pozisyonunda iki oyuncu mutlaka takıma katılmalı. Her ne kadar Abdülkadir Ömür 10 numara pozisyonunda bir oyuncu gibi gözükse de kenarda kendini daha rahat ifade edebiliyor. Avcı, Flavio’yu ve Baker’i arada orada oynatıyor. Bildiğimiz sabit 6 ve 10 numara bas bas bağırıyor. Sol bekte önemli bir ihtiyaç.”

Temizkanoğlu, Ekuban ve Nwakaeme’nin takım için çok önemli iki oyuncu olduğunu da belirterek, “İki isim bir anda skor tabelasını değiştirebilecek özellikte oyuncular. Trabzonspor bu açıdan şanslı” dedi..

HATADAN ÇOK ÇABUK DÖNÜLDÜ
Trabzonspor’un Newton ile sezona başlamasının lig başında takımda önemli tahribatlar oluşturduğunu söyleyen Ogün Temizkanoğlu, “Neyse ki Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun başta yaptığı Newton yanlışından çabuk dönüldü. Şimdi sezon başında Abdullah Avcı gelseydi çok daha farklı olurdu düşüncesire girilmemesi gerekiyor. Dün dünde kalmalı. Önemli olan bundan sonrasına bakmak. Sayın Ağaoğlu’nu de tebrik etmek gerek. Çünkü tehlikeyi çabuk sezdi ve bu hatadan döndü” diye konuştu.

TRABZONSPOR’DA LiDER OYUNCU YOK!
Camianın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyleyen Temizkanoğlu, “Gelinen noktaya bakıldığın da Trabzonspor’da sadece futbolcular kaybolmadı. Trabzonspor’da Birlik ve beraberlik sevgi kayboldu. Şehrin birleşmesi kayboldu. Futbolcular arasındaki bazı bağlar kayboldu. Bunun tekrar kazanılması gerek. Trabzonspor evet geçen sene çok iyi takımdı çokta iyi oynuyordu. Baktığımız zaman üç oyuncusu gitti. Ama onları bağlayan bir sevgi saygı vardı. Bir Sosa’yı herkes dinliyordu. Ama şuan takımda bir lider eksik. İşler kötü gittiği günden itibaren takımı toparlayacak bir lider ne yazık ki yok” dedi.

TARAFTAR OLSA ÇOK ŞEY DEĞİŞİRDİ
Pandemi sürecinde en fazla etkilenen kulübün Trabzonspor olduğunu belirten Ogün Temizkanoğlu, “Trabzonspor taraftarları takımını ateşleyen en büyük güç. Keşke bu pandemi dönemi olmasaydı. Kötü bir performans olduğu zaman sizlere yapacağı tezahürat bambaşka bir seviyeye taşıyabilir. Özelikle Trabzonspor’da bu eksiklik çok fazla hissedildi” dedi. Temizkanoğlu kötü sonuçlar sonrasında oyunculara yapılan hareketlerin kimseye bir şey kazandırmayacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.