Okul gitti ismi kaldı!

Hızırbey İlkokulu’nda tadilat gündeme gelince, okulun ismiyle birlikte öğrenciler Kaledibi İlkokulu’na taşındı. Ancak tadilatın bitmesiyle öğrenciler eski okullarına geri dönmesine rağmen Kaledibi ismi geri gelmedi

27 Eylül 2021 Pazartesi 14:10
Okul gitti ismi kaldı!

KALEDİBİ’Nİ İSTİYORLAR
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde, 2016 yılında tadilat geçireceği için ismi ile birlikte Yalı Mahallesi’ndeki Kaledibi İlkokulu’na taşınan Hızırbey İlkokulu öğrencileri, aradan geçen sürede tadilatın bitmesi ile yeniden eski yerleşkesine taşındı. Ancak Kaledibi İlkokulu’nun ismi Hızırbey İlkokulu olarak kaldı. Yalı Mahallesi sakinleri okullarına eski ismi geri isterken, Muhtar Hamdi Karaçomak yetkililerin bu duruma çözüm bulması gerektiğini belirtti.

KARMAŞA YARATIYOR
Karaçomak şunları dile getirdi: “Tadilat gerekçesi ile okulumuzun Kaledibi olan ismini değiştirerek Hızırbey yaptılar. Hızırbey İlkokulu’ndaki tadilat bittikten sonra öğrenciler okullarına geri döndüler ve oradaki eğitim Ülkü İlkokulu ismi ile devam ediyor. Bu durum veliler açısından da, postacılar açısından da, kargocular açısından da karmaşa yaratıyor. Çünkü okulun ismi Hızırbey ama bizim Yalı Mahallesi’nde hizmet veriyor. Böyle bir şey olabilir mi?”

MANTIK ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜM BULUNMALI!
“Bu durumu yetkililere ilettik ama her defasında olumsuz cevap aldık. İl Milli Eğitim Müdürümüzü de ziyaret ettik ve kendisi bize konunun görüşüleceğini söyledi ama ne hikmetse konu görüşülmedi. Bu şehirde her konu görüşülüyor da bu sorun neden görüşülmüyor? Bu konunun Vali Beye aktarıldığını düşünmüyorum. Bu işin mantık çerçevesinde çözülmesini istiyoruz.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.