Okuma Yazma Seferberliğine Trabzon’dan Büyük Destek

Milli Eğitim Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, illerde de Valiler ve eşleri himayelerinde yürütülen okuma yazma seferberliği projesi kapsamında Valimizin eşi Şengül Yavuz, Halk Eğitim Merkezlerine bağlı mahallelerdeki kursları gezerek, proje hakkında kadınlara bilgi verdi.

07 Şubat 2018 Çarşamba 11:48
Okuma Yazma Seferberliğine Trabzon’dan Büyük Destek

Ziyaret kapsamında Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç’le birlikte mahalledeki faaliyet gösteren el sanatları kurslarını gezen Bayan Yavuz, 5 Martta faaliyete geçirilecek olan proje hakkında hem kursiyerlere bilgi verdi, hem de başlayan ikinci dönem eğitim öğretim yılları için hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Proje kapsamında 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyen kişilerin tespiti için gerekli olan tarama çalışmalarının yapılacağını söyleyen Bayan Yavuz, çocukların ilk öğretmenlerinin anneleri olduğunu, kendini geliştiren bir annenin de çocukları üzerinde olumlu etkilerinin olacağını söyledi.

Projenin öneminden de bahseden Bayan Yavuz, ”Sizlerden isteğimiz hem kendiniz hem de yetiştirmekte olduğumuz geleceğimiz olan çocuklarımız için çevrenizde okuma yazma bilmeyen kim varsa bu konu hakkında kendilerini teşvik etmenizdir” dedi.

Daha sonra kursiyerlerin yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünleri inceleyen Şengül Yavuz, kursiyerlerle uzunca bir süre sohbet etti.

5-19 Şubat 2018 tarihleri arısında Halk Eğitim Merkezlerince okuma yazma bilmeyenler için tarama çalışmalarının yapılacağı proje kapsamında kurslar 5 Mart’ta başlayacak ve en geç 11 Mayısta tamamlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.