Ömer Yıldız sınav tepkilerine cevap verdi! "Yüz yüze sınav var demedik"

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, yüz yüze sınav konusunda konuştu. Yıldız, “Olmayan bir şey varmış gibi gösterildi. Yüz yüze sınav var demedik.” dedi

15 Ocak 2021 Cuma 12:01
Ömer Yıldız sınav tepkilerine cevap verdi! "Yüz yüze sınav var demedik"

SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, üniversitesinde yüz yüze sınav yapılacağı yönündeki gündemle alakalı konuştu. Başkan Yıldız, 06.01.2021 tarihinde Avrasya Üniversitesi senatosu tarafından alınan kararda yüz yüze sınav olmadığını belirtti. “Olmayan bir şey varmış gibi gösterildi.” diyen Yıldız, değerlendirmesini şu ifadelerle sürdürdü: “Biz yüz yüze sınav yapacağız demedik. Pandeminin de durumunu göz önünde bulundurarak senato tekrar toplanabilir dedik ve 15 Şubatta senatomuz tekrar toplanacak o şekilde karar verecek.”

İKTİDARI ELEŞTİRSİNLER
Yüz yüze sınav konusunda yapılan yorumları ve atılan tweetleri iyi niyetli bulmadığını aktaran Yıldız, “Benim 6 bin tane öğrencim var. 40 bin tweet atılmış bunlar nereden çıktı? Siyaset konuya müdahil olmuş. Ben siyasetin eğitime müdahil olmasını doğru bulmuyorum. Siyasi partilerin gençlik kolları toplanıp üniversitemize karşı açıklama yapıyor. Gitsinler iktidarı eleştirsinler bizi değil. Öğrencilerimizin sağlığını düşünmek elbette bizim vazifemiz. Kaldı ki öğrencilerimizin yüzde 50’si Trabzon’dan yüzde 20’si ise Rize’den. İstanbul’dan tweetler atılmış. Olayda öğrenci dışı müdahale var.” şeklinde konuştu.

O ZAMAN NEREDEYDiLER?
Konuya dahil olan kesimlerle ilgili de konuşan Yıldız, “Ben 3 bin 100 öğrencime tam burslu eğitim veriyorum. Öğrencileri düşündüğünü iddia eden o kesim madem bunu söylüyor burs 10 öğrenciye burs versinler bakalım. Sonra bu insanlar öğrencilerimizin çayını içebileceği, yürüyebileceği, sosyalleşebileceği alan elinden alınırken neredeymiş? O zaman neden kimse neden sesini çıkarmamış?” ifadelerine yer verdi. Yıldız, 15 Şubatta toplanacak senatodan online sınav çıkıp çıkmayacağı yönündeki soruyu ise, “Buna karışamam içerisinde 9 profesörün bulunduğu senatomuza saygısızlık etmiş olurum. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü’nden Trabzon’daki vaka sayılarına yönelik alınacak vaka sayısı verilerine göre karar verilir” şeklinde yanıtladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.