Örnek bahçede fındık hasadı yarın yapılacak

Trabzon Ticaret Borsası tarafından fındıkta verim kaliteyi artırmak amacıyla uygulanan proje kapsamında farklı sistemlerle dikilen örnek bahçelerde 2018 ürünü fındık hasadına 2 Ağustos Perşembe günü başlanacak.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 12:47
Örnek bahçede fındık hasadı yarın yapılacak

Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi adı altında sektörle ilgili tüm kesimlerin desteği alınıp, Tarım ve Orman Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü ile ortaklaşa uygulanan ve 2013 yılından itibaren, yaşlı bahçelerin sökülüp, tek dal ve ikili sistemle yeniden dikimi ile gerçekleştirilen örnek bahçelerden Yomra ilçesine bağlı İkisu Mahallesi’ndeki Ömer Ustaömeroğlu’na ait bahçede 2018 ürünü hasat şenliği yapılacak.İkili sistemle 2014’de dikilen ve 5 yaşındaki fidanların yer aldığı yaklaşık 3 dönümlük bahçedeki hasat şenliğine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da davet edildi. Hasat şenliğine fındık üretilen illerdeki Ticaret Borsaları ile Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanlarının yanı sıra sektör ile ilgili kuruluşların temsilcileri de katılacaklar.Hasat şenliğine katılanlar, topladıkları fındıkları günün anısına armağan olarak kendileri alacaklar.

Borsamız tarafından 5 yıldır uygulanan proje kapsamında Trabzon genelinde 63 örnek bahçede farklı sistemlerle dikimler yapıldı. Proje ile halen ortalama olarak dekarda 100 kg’ın altında olan verimin en az 200 kilogramın üzerine çıkarılması ve randımanın da arttırılması hedeflendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.