Örs'ten Ortahisar çağrısı "Kale içini tarihi huviyetine kavuşturalım"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs'ün gündeminde Ortahisar vardı,Tarihi dokuya uygunsuz imar uygulamalarına dikkat çekti.

30 Haziran 2019 Pazar 12:54
Örs'ten Ortahisar çağrısı "Kale içini tarihi huviyetine kavuşturalım"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon'un en eski yerleşim merkezi olan, tarihi dokunun yoğun olduğu "Ortahisar Mahallesi" ile ilgili yanlış imar uygulamalarını Meclis kürsüsünden dile getirdi. 

Trabzon'daki çarpık kentleşmenin tarihi dokuya verdiği tahribata ilişkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Örs, "Trabzon Kalesi, Zağnospaşa Köprüsü  Fatih Camii  ve Kanuni Evi başta olmak üzere bir çok tarihi yapıya sahip Ortahisar'da maalesef yanlış yapılaşma sonucu tarihi doku yok olmak üzeredir." dedi. 

Trabzon, tarihsel süreç içerisinde bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Örs, "Trabzon, tarihi, sporu ve kültürel birikimini doğal zenginlikleriyle harmanlayan bir şehirdir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehir Trabzon'un son dönemlerde tarihî dokuya uyumsuz imar uygulamaları nedeniyle beton binaların işgali altında kaldığını üzülerek ifade etmek zorundayım." dedi. 

Ortahisar Mahallesi'nin tarihi kimliğini kaybetmek üzere olduğunu vurgulayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs,"Çarpık yapılaşma ve tarihî dokuya uyumsuz imar uygulamaları yüzünden özellikle Ortahisar Mahalle'miz tarihi kimliğini kaybetmek üzeredir. Aslında Ortahisar tarihî dokusuyla Osmanlı kenti hüviyetindedir. Kanuni'nin doğduğu, Yavuz Sultan Selim'in Trabzon'u yönettiği bölge Ortahisar bölgesidir. Bugün baktığımızda, bu bölge beton binaların işgali altındadır. Ortahisar'ı Osmanlı'nın dokusuna ve ruhuna uygun imar ve mimariyle restore edilmesi, Kale içinin tekrar tarihine uygun hüviyetine kavuşturalıması gerekmektedir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.