Örs: "vira bismillah" dedi, Karadeniz'deki tehlikeye dikkat çekti

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs av yasağının bitip balık avı sezonunun açılması öncesi yazılı bir açıklama yaptı, bereketli ve kazasız bir av sezonu diledi.

31 Ağustos 2019 Cumartesi 16:52
Örs: "vira bismillah" dedi, Karadeniz'deki  tehlikeye dikkat  çekti

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs , yaptığı açıklamada "Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz. Yaklaşık 110 km'lik kıyı şeridine sahip Trabzon'da balıkçılık önemli bir sektördür. Binlerce insanımız bu sektörde çalışmakta ve evine ekmek getirmektedir. Ben de 2019-2020 Balıkçılık Av Sezonunun kazasız, belasız ve bereketli geçmesini diliyor, Vira Bismillah diyorum." dedi.

Açıklamasının devamında küresel ısınmaya bağlı olarak balık bolluğu ve çeşidinde azalmaların olabileceğine dikkat çeken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Bilim adamları ilerleyen yıllarda bölgesel ısınma nedeniyle balık türü ve bolluğunda önemli derecede azalmaların görülebileceğini söylemektedir. Bu durum Karadeniz için de tehlike arzetmektedir." dedi

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bölgemizde yaşanan aşırı yaz yağmurlarının taşkınlara neden olması, deniz kirliliği ve öte yandan ısınan deniz suyunun bileşiminin bozulması Karadeniz'de de balıkçılığı olumsuz etkilemektedir. Bu durum balıkçılığın gerilemesine neden olacaktır. Denizlerin ısınması, kirlenmesi ve aşırı avlanma yıllar sonra balık bolluğunda önemli derecede azalmalara neden olacaktır."

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs deniz kirliliğine vurgu yaparak "Deniz kirliliğine karşı hassas davranmalıyız. Geçtiğimiz günlerde Rize'de Su Ürünleri öğretim üyelerinin TÜBİTAK destekli proje ile Karadeniz’de yapmış oldukları mikroplastik yani 5 milimetreden daha küçük plastik parçacıkları incelemelerinde ilk sonuçlara göre, Karadeniz'de kilometrekare başına yaklaşık 1 milyon mikroplastik tespit edilirken, balık ve omurgasız canlıların bu kirlilikten etkilendiğini belirtilmesi; denizimizi temiz tutarak kirliliğe karşı duyarlı olmanın gerekliliğini ortaya koymaktadır. Denizdeki canlı ekosisteminin korunması ve balıkçılık için bu son derece önemlidir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.