Örs:Batı Trakya'da

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte  Gümülcine'de temaslarda bulunmak üzere Yunanistan'a giden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Batı Trakya Türklerinin Lideri  Sadık Ahmet'in 24. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Kahveci Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

25 Temmuz 2019 Perşembe 15:50
Örs:Batı Trakya'da

 İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Bugün burada Batı Trakya Türklüğünüm lideri, Batı Trakya’daki milli kimlik mücadelesinin sembol ismi Dr. Sadık Ahmet'i anmak için toplandık. Rahmetli Sadık Ahmet'in bölgedeki soydaşlarımızın hakları için verdiği mücadele  örnek teşkil etmektedir ve kuşaktan kuşağa aktarılarak ilelebet yaşayacaktır." dedi. 


Sadık Ahmet'in verdiği mücadeleye, birçok zorluğa rağmen hala sahip çıkıldığını söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Sadık Ahmet’in fikirleri, halkına karşı duyduğu sorumluluk ve vermiş olduğu mücadele bizler ve bizden sonraki nesiller için örnektir. Tarihte böylesi dava adamları hiçbir zaman unutulmaz ve her zaman gönüllerde yaşar. Görüyorum ki buradaki soydaşlarımız Dr. Sadık Ahmet'in bıraktığı yerden bayrağı daha ileriye taşımak için  bir coşku ve gayret içindeler. Bu bölgede Türklüğün kaybolmaması amacıyla bundan sonraki nesillere de bu mücadelenin aktarılması için ellerinden geleni yaptıklarını bugünkü ziyaretimde büyük bir memnuniyetle görmüş bulunmaktayım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bütün dünyadaki soydaşlarımızın yanında olmak ve onların hakları korumak zorundayız. Bu vesile ile Dr. Sadık Ahmet'i vefatının 24. Yılında rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.