Örs:Sorunlar büyük

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs,  “Artvin'in Yusufeli ilçesinde viyadük inşaatının sebep olduğu sorunlar büyük boyutlara ulaşmıştır” dedi

07 Şubat 2019 Perşembe 14:20
Örs:Sorunlar büyük

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, tarihinde 7. kez taşınacak olan Artvin’in Yusufeli ilçesinin viyadük inşaatı nedeniyle yaşadığı sorunları TBMM’de gündeme getirdi.

Viyadük inşaatı nedeniyle Yusufeli ilçesindeki  vatandaşların sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Örs, yaptığı konuşmada: “Artvin'in Yusufeli ilçesinde viyadük inşaatının sebep olduğu sorunlar büyük boyutlara ulaşmıştır. Burada yeni yerleşim yeri bitmeden bir viyadük çalışması yapılıyor. Viyadük çalışmasının yapılacağı yerde esnaf ciddi anlamda bir mağduriyet içerisindedir. Şu an ilçede yani Yusufeli'nde faaliyet gösteren 147 esnaf ve iş yeri ile 40 civarında şirkete ikametgâh ve medeni hâl gibi gerekçelerle hak sahipliği çıkmamıştır yani yeni yerleşim yerinde insanlar ticari faaliyette bulunamayacaktır. Söz konusu viyadük ilçenin tam merkezinde yapılacağı için tüm köyler dâhil, ilçe halkı bu viyadük yapımından olumsuz etkilenecektir.” dedi. 

İlçe merkezinin viyadük inşası nedeniyle şantiye alanına dönüşeceğini söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs : “Viyadüğün tam da altında 700'e yakın öğrencisi bulunan Yusufeli'nin en büyük okulu olan Halitpaşa Ortaokulu bulunmaktadır. Bu okulun başka bir alanda prefabrik bir yapıya taşınması söz konusudur. Buradaki öğrenciler, veliler, herkes bu durumdan şikâyetçidir. Viyadük nedeniyle yaklaşık 100'e yakın konutun tahliyesi söz konusudur. Yusufeli ilçesinde kiralık konut ve boş daire bulma sorunu varken bu insanlar nerede ikamet ettirilecektir?” dedi. 

Konuşmasının son bölümünde yapılacak olan hizmetleri takdir edeceklerini dile getiren Örs: “Biz millete yapılan her hizmeti takdir etmeyi biliriz ancak yeni bir yerleşim yeri bitmeden ve ilçeyi yeni yerleşim yerine taşımadan ilçenin tam ortasında ilçeyi her türlü etkileyen bir inşaat yapımı nedeniyle Yusufeli halkının mağduriyetini dile getirmek de bizim görevimizdir. Yetkililerin, bu viyadüğün yapımının yeni yerleşim yerine geçildikten sonraki bir tarihe ertelenmesini sağlaması gerekir.” dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.