Ortahisar asfalt çalışmalarını hızlandırdı

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Pelitli, Çimenli, Çağlayan, Akyazı mahallelerinde asfaltlama çalışması yaptı. Belediye ekipleri asfaltlama ve betonlama çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütüyor.

17 Haziran 2019 Pazartesi 10:24
Ortahisar asfalt çalışmalarını hızlandırdı

Pelitli ve Çimenli mahallesindeki yol çalışmalarını yerinde inceleyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan çalışmalarla yol standartlarının her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Çalışmalarla ilgili fen işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi’den bilgi alan Başkan Genç,  “Ortahisar'ın yol problemlerini en aza indirmek için; 85 mahallemizin tamamında yol çalışması yapacağız. İlçemizin dağlık coğrafi yapısından ve iklim şartlarından dolayı yollarda yaşanan deformasyonu en aza indiriyoruz. Hem ulaşım konforu sağlıyoruz hem de yollarımız daha güvenli hale geliyor.” dedi.

40 BİN METREKÜP ASFALT SERİLECEK

Ortahisar Belediyesi'nin 2019 Yılı Yol Programı hakkında bilgi veren Başkan Genç, şu bilgileri paylaştı: Yeni dönemde Allah nasip ederse 40 bin m³ asfalt (kendi ürettiğimiz) planlıyoruz. Bu daha ziyade merkez mahallelerimizde. Çünkü Yalı, Gazipaşa, Kurtuluş gibi mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları olduğundan dolayı buralarda yollarda bozulmalar olmuş. O nedenle asfalt çalışmalarımızı daha ziyade merkez mahallerimizde gerçekleştireceğiz. Geçmiş dönemde ihaleli beton çalışmalarımızdan kalan kısımları tamamlamak için bu dönem 11 bin m³ normal beton programı yaptık. Bunun yanı sıra bizim standart kuru beton çalışmamız var. Kuru betonda mevcut kapasitemiz itibarıyla 16 bin 820 m³ kuru beton çalışması planlıyoruz. Bunları yapmak için biliyorsunuz makine parkıyla beraber kuvvetli bir şantiyemiz var. Valilik bünyesinden gelen 7 bin m³ de bir payımız var. İnşallah, yeni sezonda bu çalışmalarımızı yaparak yollarımızı standartlara uygun hale getireceğiz.

PERSONELE TEŞEKKÜR ETTİ

Yol çalışmalarının Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi'nin koordinesinde yürütüldüğünü kaydeden Başkan Genç, "Ekiplerimiz çok güzel çalışmalar ortaya çıkarıyorlar.  Ben bir kez daha canhıraş bir şekilde çalışan başkan yardımcımıza ve bütün personelimize teşekkürlerimi iletiyorum. Emeklerine, ellerine sağlık...Hiçbir şekilde heyecanımızdan, şevkimizden bir şey kaybetmeden yeni dönemde de tıpkı geçen beş yıllık süre zarfında olduğu gibi yol çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.