Ortahisar Belediyesi eski Türk yazısını öğretiyor

Ortahisar Belediyesinin Türklerin ilk kullandıkları alfabeyi öğreten “Türk yazısı öğretimi” başladı.

18 Şubat 2019 Pazartesi 14:39
Ortahisar Belediyesi eski Türk yazısını öğretiyor

Ortahisar Belediyesinin Türklerin ilk kullandıkları alfabeyi öğreten “Türk yazısı öğretimi” başladı. Türklerin kendisine ait olan ve Orhun yazıtları gibi anıt eserlere işledikleri alfabenin öğretildiği eğitim, Ortahisar Belediyesi YGS-LYS Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezinde yapılıyor. Katılımcıların, Türk harfleriyle okumayı ve yazmayı öğrendiği eğitim, aynı zamanda “Türk Yazısı” kitabının yazarı Berkant Parlak tarafından gerçekleştiriliyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç belediyelerin görevlerinin aynı zamanda kentin kültürüne, tarihine katkı sağlamak olduğunu belirterek “Ortahisar Belediyesi olarak geçmişten bugüne büyük uygarlıkları inşa eden milletimize ait yazıyı vatandaşlarımıza öğretiyoruz. Ortahisar Belediyesi daha önce kurduğu Tarih Müzesi, bastırdığı önemli kaynak eserler ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle kültüre önemli katkılar sağladı. Bu eğitimimiz de onlardan biri. Bu tür faaliyetlerimiz hiç aralık vermeden devam edecek.” dedi.

Eğitimin YGS-LYS Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezinde olduğunu hatırlatan Başkan Genç “Yüzlerce öğrencimizi kurs merkezimizde verdiğimiz derslerle üniversiteli yaptık. Bu kurslar çok başarılı bir iş birliği projesidir. Bu konuda ihtiyaç duyan herkes için iyi bir fırsat yarattık. Bu fırsatları her dönem sunmak için elimizden geleni yapacağız. Türk yazısının öğretimi de bu fırsatlardan biridir.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.