Ortahisar Belediyesi’nden asfalt atağı

31 Mayıs 2022 Salı 16:44
Ortahisar Belediyesi’nden asfalt atağı

Ortahisar Belediyesi 2022 yılı yol asfaltlama programı çerçevesinde 50 bin ton asfalt dökmeyi hedefliyor.

Birçok mahallede eş zamanlı olarak altyapı çalışmalarını sürdüren ekipler; 1 ve 2 Nolu Beşirli Mahalleleri, 1 ve 2 Nolu Bostancı Mahalleleri, Üniversite Mahallesi, Kanuni Mahallesi, Kalkınma Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesi’nde 9 bin 110 ton asfalt ile yol asfaltlama çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca bin ton asfalt ile yama çalışması yapıldı.

Asfaltlama çalışmalarının yanı sıra her gün farklı mahallelerde de yaş ve kuru betonlama, yeni yol açma, yol bakım onarımı ve sanat yapıları çalışmaları birlikte yürütülüyor.

Diğer yandan Meydan ve Üniversite bölgelerinde parke ve doğal taş kaplama, tretuar çalışmaları ve Beşirli, Karşıyaka ve Pelitli Mahallelerinde de yol asfaltlama çalışmaları yürütülüyor. Meydan, Üniversite ve Beşirli bölgelerinde ise 257 sokağın alt yapısı bitirilerek 150 sokağın üst yapısı tamamlandı. Yılsonuna kadar alt yapısı tamamlanan mahallelerde 50 bin ton asfalt kaplama yapılması planlanmaktadır.

‘’MODERN VE SORUNSUZ ALTYAPI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Fen İşleri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin koordinesinde fen işleri ekiplerinin eş zamanlı olarak birçok mahallede çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Başkan Genç “Bilhassa şehir merkezinde TİSKİ ve AKSA Doğalgaz’ın Fiber ve Gsm şirketlerinin, TEDAŞ’ın altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yolları herhangi bir mağduriyete mahal vermemek için öncelikli olarak onarıyoruz. Bakım ve tamiratını yapıyoruz. Son dönemde TİSKİ’nin şehir merkezinde isale hatlarını yenilemesi ve AKSA Doğalgaz’ın altyapı çalışmaları nedeniyle birçok mahallemizde bozulan yollarımızı yeniden düzenliyoruz. Alt yapı çalışması nedeniyle sabır gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi hızlı bir şekilde Tiski’nin bize bitirip devrettiği mahalle ve sokakların asfaltını tamamlayacağız. Bu doğrultuda ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Ortahisar ilçemizin kadim geçmişine uygun olarak bütün ihtiyaçlara cevap verebilen, modern ve sorunsuz bir altyapı sistemini hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. dedi.

“HALKIN TEVECCÜHÜ BİZİ MUTLU EDİYOR”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2022 yılı faaliyet döneminde planlanan altyapı çalışmalarının aksatılmadan sürdürüleceğini söyledi. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Ortahisar’ın 85 mahallesinde proje ve faaliyet yürüttüğünü kaydeden Başkan Genç, “Göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren bütün mahallelerimizde altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bu kapsamda başta yol asfaltlama ve betonlama çalışmaları olmak üzere, istinat duvarı, yağmur suyu kanalları ve drenaj sistemleri gibi bütün unsurları ele alarak faaliyetlerimizi bütüncül yaklaşımla yürüttük. Elhamdülillah şu ana kadar çok geniş bir coğrafyaya yayılan ilçemizin bütün mahallelerinde çok güzel eserler ortaya çıkardık. Mahalle ziyaretlerimizde yöre halkının memnuniyetini görmek bizi oldukça motive ediyor. Her mahalle ziyaretimizde halkımızın yakın ilgisi ve teveccühüyle karşılaşıyoruz. Gerek merkez mahallelerimizde gerekse kırsal mahallelerimizde eski dönemlerle karşılaştırdığımızda gerçekten farkı apaçık bir şekilde görmek mümkün. “Hiçbir dönemde bu kadar hizmet görmedik” diyerek hem muhtarlarımız hem de mahalle sakinlerimiz bu durumu sıklıkla ifade ediyor.”dedi.

‘’HAMMADDEYİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ’’

Vatandaşlara 2014 yılında ilçemizin bütün yol sorunlarını çözeceklerine dair taahhütte bulunduklarını belirten Başkan Genç ‘’ Allah’(C.C.)’a şükür ki, her dönem bu taahhüdümüzü yerine getirme konusunda çok büyük adımlar attık. İlçemizdeki yol sorunlarını çözmek için hazırladığımız yol programlarına sadık kalarak 85 mahallemizin tamamında çalışmalar yaptık. Bazı mahallelerimizde hizmet ve projelerde eksik kaldıkları için daha fazla kaynak harcayarak birçok projeyi eş zamanlı olarak yürüttük. Belediyemize ait olan asfalt şantiyesi, beton santrali ve konkasör tesisimizle asfaltın yurtdışından getirilen hammaddesi ve çimento hariç birçok malzemeyi tesislerimizde üretiyoruz. Bu da bize hizmetlerimizi daha ucuza mal etme olanağı yaratıyor. İnşallah bu görev dönemimiz içinde bütün yollarımızı yüzde yüz oranında standartlara uygun hale getireceğiz..”ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.05.2022 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.