Ortahisar, gece gündüz karla mücadele ediyor

Ortahisar Belediyesi karla mücadele çalışmaları kapsamında Kriz Masası oluşturdu.

10 Şubat 2020 Pazartesi 10:58
Ortahisar, gece gündüz karla mücadele ediyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte karla mücadele ekiplerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Genç, Büyükşehir Belediyesi ile sürekli koordinasyon halinde olduklarını belirterek, Ortahisar’da ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yüksek mahallelerde ve merkez mahallelerde ana arterlerde ulaşıma kapalı yolun bulunmadığını açıkladı. Başkan Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte karla mücadele ekiplerine tatlı ikram etti.

  "ÇEBİ KOORDİNE EDİYOR"

Karla mücadele çalışmalarının Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi'nin koordinasyonunda sürdürüldüğünü belirten Başkan Genç, "Kriz Masası'na bağlı 300 personel, 16 ayrı ekip gece gündüz karla mücadele ediyor. Karla mücadele çalışmalarımızda kolaylık sağlaması için Ortahisar'ı yedi ayrı bölgeye ayırdık ve her bölge için sorumlu personel görevlendirdik. Ortahisar’ın yüksek mahallelerinde ve merkez mahallelerde ekiplerimiz gece-gündüz çalışarak bütün ana arterleri açmış durumda. Şu anda kapalı hiçbir ana yol bulunmuyor." dedi.   

YOLLAR ULAŞIMA AÇILDI

Vatandaşların ulaşımda ve diğer konularda herhangi bir sıkıntı yaşamaması için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Genç, "Karla mücadele için; 10 yıkama aracı, 2 kar bıçaklı tuz aracı, 5 kar bıçaklı küreme aracı, 4 kar bıçaklı ve solisyon, 5 tuz aracı, 3 kepçe, 9 Beko Loder(JCB), 6 adet greyderle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Toplamda ise, 45 iş makinesi şu anda aktif olarak karla mücadele ediyor. Personelimiz karla mücadele konusunda oldukça deneyimli. Hangi durumlarda neler yapılacak, hangi önlemler alınacak ve olası kriz merkezlerini belirledik. Her türlü duruma müdahale için ekiplerimiz birbiriyle irtibat halinde... Koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Vatandaşlarımız her türlü taleplerini ve isteklerini 372 00 15-372 00 00 numaralı telefonu arayarak karla mücadele ekiplerimize bildirebilir. Diğer yandan 0542 336 61 61 numaralı Whatsapp Çözüm Hattı'na vatandaşlarımız bildirimde bulunabilir. Ekiplerimiz 24 saat esasına dayalı çalışma sistemiyle günün herhangi bir saatinde kendilerine iletilen talepleri karşılıyor. Hastaneler, Okullar, 112 Acil ve Sağlık Ocakları güzergâhlarında ulaşımdan dolayı bir aksama yok." diye konuştu. 

KIŞ LASTİĞİ UYARISI 

Yolda kalan araçların büyük  çoğunluğunun kış lastiksiz ve zincirsiz yola çıktığını kaydeden Genç, sürücülerin zincirsiz ve kış lastiksiz yola çıkmaması gerektiğine dikkat çekerek, zincirsiz ve kış lastiksiz yola çıkan araçların yolda kalması sonucu hayati önem taşıyan ambulans, itfaiye ve diğer araçların da geçişini engelleyerek ulaşımı aksattıklarını söyledi.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.