Ortahisar Ramazana hazır

Ortahisar Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklarını aralıksız devam ettiriyor.

03 Mayıs 2019 Cuma 16:16
Ortahisar Ramazana hazır

 Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ramazan ayına hazırlık kapsamında Belediye'nin yürütmüş olduğu camilerin temizliği ve zabıta denetimleriyle ilgili bilgileri aktardı.

Ramazan ayı başlamadan 200'ün üzerinde camide iç mekan temizliğinin yanı sıra bakım ve onarım çalışmalarının da tamamlandığını belirten Başkan Genç, "Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz iki ayrı grup halinde ilçemizde bulunan 200 camiinin iç mekan temizliği ile bakım ve onarımını tamamladı. Belediye olarak aslında ibadet kurumlarımızın yılın her zamanı temiz kalması, halkımızın daha huzurlu ve sağlık bir şekilde ibadetlerini yerine getirmesi için periyodik olarak her zaman bu çalışmalarımızı yapıyoruz." dedi.

Ortahisar Belediyesi'nin Ramazan ayında gıda üretimi yapan tesislerde, esnaf, lokanta, kasap, tatlıcı ve fırınlarda denetimlerini sıklaştıracağını kaydeden Genç ,"Zabıta ekiplerimiz mübarek Ramazan ayında da denetimlerine aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda beslenmesi açısından bütün yıl boyunca denetimlerimiz sürüyor. Bu ayda da herhangi bir suistimâle yer vermemek için çalışmalarımızı dikkatli bir şekilde yerine getireceğiz. Yeter ki vatandaşlarımız Ramazan'da ibadetlerini huzurlu, sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yerine getirsinler. Her şey vatandaşlarımızın rahatı için... Bu kapsamda esnafından, lokantasına, manavından büfesine kadar denetim işlemlerimizi yerine getireceğiz. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile koordinasyon sağlayarak mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için çalışacağız. Özellikle vatandaşlarımızdan her türlü şikayetlerini ve isteklerini belediyemizin ilgili birimlerine bildirmelerini rica ediyoruz. yapılan denetimler sonucun da   bir çok iş yerine yasıl işlem yapıldığını ifade eden Bayrak insan sağlığına zarar verecek hiç bir şeyi kabul etmiyoruz." ifadelerine yer verdi.

BEŞ AYRI NOKTAYA İFTAR ÇADIRI

Ortahisar Belediyesi'nin bu yılda beş ayrı noktada iftar çadırı kurduğunu belirten başkan Genç, " Kurduğumuz iftar çadırları ile günde vatandaşlarımıza iftar vermeyi planlıyoruz. Yavuz Selim Camii önü , Osmanlı Cami Avlusu, KTÜ Farabi Hastanesi yanı, Bostancı cami önü ve Üniversitenin içerisine açacağımız iftar çadırları  ile tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacak." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.