Ortahisar zabıtası KDV indirimini denetliyor!

18 Şubat 2022 Cuma 10:38
Ortahisar zabıtası KDV indirimini denetliyor!

Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerinde uygulanan yüzde 8’lik KDV’nin, yüzde 1’e indirildiğini açıklamasından sonra gıda satışı yapan zincir market, fırın, pastane, bakkal vb. işletmelerde denetimlerini sıklaştırdı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Resmi Gazete’de yayınlanan 12/02/2022 tarihli, 5189 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararına göre vatandaşların en çok tükettiği toplamda 115 gıda ürününde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirildiğini dile getirerek, bununla ilgili denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

“DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE DENETİMLER SÜRÜYOR”

Ortahisar Belediyesi Zabıta ekiplerinin KDV indirimi uygulanan 115 temel gıda ürününde indirim yapılıp yapılmadığını dikkatli bir şekilde denetlediğini belirten Başkan Genç, “Devletimiz halkımızı enflasyon karşısında mağdur etmemek için gerekli bütün tedbirleri alarak uygulamaya sokuyor. Yerel yönetimler olarak bizler de alınan bu kararlara uyulup uyulmadığını dikkatli bir şekilde denetliyoruz. Zabıta ekiplerimiz ürünlerin eski fiyatlarıyla, son fiyatlarını karşılaştırıyor, gerekli KDV indiriminin yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor. Göstermelik uygulamaları tespit ediyor. Ticaretin canlanması, halkımızın temel gıda ihtiyaçlarını uygun koşullarda temin edebilmesi için gerekli bütün tedbirleri alıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın içi müsterih olsun. Herhangi bir suistimale ve fırsatçılığa mahal vermeyeceğiz.” diye konuştu.

“ENFLASYONLA MÜCADELE EDİLİYOR”

KDV indirimi uygulanan 115 kalem arasında çay, pirinç, et, süt, un, sebze ve meyveler gibi vatandaşların en çok tükettiği temel gıda ürünlerinin yer aldığını kaydeden Başkan Genç, “KDV'si yüzde 1'e inen ürünler enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahiptir. Bunlar pirinç, makarna, ekmek, et, kahve, su, süt ve süt ürünleri, şeker ve şekerli ürünler, meyveler, sebzeler gibi günlük hayatta sık tüketilen gıdalar. Enflasyonla mücadelede için ve halkımızı enflasyona ezdirmemek için bu ürünlerde indirim yapılmasını çok önemli görüyoruz. Dolayısıyla bu ürünlerle ilgili uygulanan indirimlere uyulup, uyulmadığına dair denetimlerimizi devamlı olarak sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Aydın’ın da eşlik ettiği denetimlerde gerekli indirimleri yapmayan işletmelerle ilgili Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildirimde bulunuluyor. Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü de KDV indirimine uymayan işletmelerle ilgili gerekli müeyyideleri uyguluyor.

Son Güncelleme: 18.02.2022 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.