Ortahisar’da 2017 yılında 2 bin 197 adet nikah kıyıldı

Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nda 2017 yılında, Türk vatandaşı ve yabancı ülke uyruklu olmak üzere toplam 2 bin 197 adet nikah kıyıldı.

02 Ocak 2018 Salı 09:45
Ortahisar’da 2017 yılında 2 bin 197 adet nikah kıyıldı

Memurluk, Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancı uyruklu 132 çiftin de nikahını kıydı. Yabancı uyruklularda 20 nikahla Alman ve Suriye vatandaşları ilk sırayı aldı. İkinci sırayı ise 16 adet nikahla Azerbaycan, üçüncü sırayı ise 14 adet nikahla Rusya uyruklar aldı. Yabancı ülke vatandaşları olan çiftler yasal süreçleri tamamladıktan sonra tercümanlar eşliğinde memurluğa başvurarak nikahlarını kıyabiliyor. Özellikle son yıllarda iç savaş nedeniyle komşu ülkelerimiz olan Suriye, Irak'ın yanı sıra Gürcistan, Fas, Tayland, Belarus, Kırgızistan, Türkmenistan, Ukrayna, Afganistan gibi ülkelerden mülteci olarak Trabzon'a gelen çok sayıda çiftin nikahı kıyıldı. Nikah memurları son yıllarda yabancı uyruklu insanların nikah başvurularının artmasını komşu ülkelerde meydana gelen iç savaşlara ve Trabzon'da artan turizm faaliyetlerine bağlıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türk vatandaşlarının yanı sıra, iç savaş nedeniyle Ortadoğu ülkelerinden Trabzon'a gelen mülteci konumundaki insanların da nikahlarını kıydıklarını belirterek çiftlere çekilen nikah fotoğraflarını da hediye ettiklerini söyledi. Artan başvurulara yetişebilmek için Evlendirme Memurluğu'ndaki personel sayısını 8 kişiye çıkardıklarını söyleyen Başkan Genç, "İlk kurulduğumuzda Evlendirme memurluğunda personel sayısı yetersizdi. Başvurular artış gösterince işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için İŞKUR'un da desteğiyle personel sayımızı artırdık. Bu şekilde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vererek onların memnuniyetini sağlıyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.