Ortahisar’da komisyonlara üye seçimi yapıldı

Ortahisar Belediye Meclisi’nin nisan ayının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında meclis 1. ve 2. başkan vekilliği seçimiyle ilgili madde görüşülerek oylandı. AK Parti meclis üyeleri tarafından meclis 1. başkan vekilliğine aday gösterilen Nusret Onur 36 oyla, meclis 2. başkan vekilliğine aday gösterilen Mustafa Yaylalı ise 34 oyla seçildi.

06 Nisan 2021 Salı 09:30
Ortahisar’da komisyonlara üye seçimi yapıldı

Oturumda ayrıca, meclis kâtip üyelikleri seçimi, Encümen Komisyonu, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Kültür-Çevre-Turizm ve Spor Komisyonu ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na üye seçimiyle ilgili maddeler müzakere edilerek oylandı.

Meclis kâtip üyeliklerine asıl listeden Hacer Öztürk ile Behlül Karakaş; yedek üyeliklerine ise Abdurrahman Kınalı ile Nihat Akyüz seçildi.

Encümen Komisyonu üyeliğine ise Ufuk Hoş (29), Hayrullah Baytar (28), Hayati Yavuz (33) oyla tekrar seçildi.

İmar Komisyonu’na işari oyla Faruk Kanca, Hüseyin Yılmaz, Enis Ramazanoğlu, Yavuz Selim Bayram ile Ayşe Kabadayı oybirliğiyle seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine; Hasan Yılmaz, Hüseyin Canım, Murat Akyüz, Ümit Akbaytürk ve Oktay Söğüt oybirliğiyle seçildi.

Kültür, Çevre Ve Spor Komisyonu üyeliğine; Ahmet Sarıalioğlu, Behlül Karakaş, Şener Kibar, Abdurrahman Kınalı ve Ömer Dayı oybirliğiyle seçildi.

Kadın, Erkek Eşitliği Komisyonu üyeliğine ise; Hacer Öztürk, Tahsin Bayrak, Mehmet Karaoğlu, Birgül Boğuşlu ve Engin Karadeniz oybirliğiyle seçildi.

Meclis üyeleri 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i tebrik ederek, çiçek takdim etti.

Son Güncelleme: 06.04.2021 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.