Ortahisar’dan çevre duyarlılığı

26 Mayıs 2022 Perşembe 18:18
Ortahisar’dan çevre duyarlılığı

Ortahisar Belediyesi tarafından çevre kirliliğine dikkat çekmek ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Okullar arası Atık Pil Toplama yarışmasında dereceye giren okullar ve Sıfır Atık konusunda duyarlı ve başarılı olan siteler belirlendi. Okullar arası Geleneksel Atık Pil Toplama yarışmasında 21 okul toplamda 3690 kg pil topladı.

“BU İŞ, KURUM İŞİ DEĞİL, TOPLUM İŞİDİR”

Başkan Genç, çevreyi, toprağı ve suyu kirleten atıklar konusunda farkındalık oluşturmak için proje ve yarışmalar düzenlediklerini dile getirdi. Atıkların dönüştürülerek ekonomiye tekrar hammadde olarak kazandırılması için atıkların ayrıştırılarak toplanması gerektiğini ifade eden Genç, “Atıkların enerjiye dönüştürülmesi konusunda ve gerekse sanayinin diğer dallarına atıkları hammadde olarak kazandırmak amacıyla yoğun bir çalışma yaptık. Özellikle ayrıştırma konusunda çalıştık. Toprağı zehirleyen atıklar olan yağ ve pil konusunda yarışmalar yaptık.2021 yılında 3,2 ton, 2022 yılında 4 ton atık pil toplandı. Bu ciddi bir rakam. Çok uzun süre toprakta kalan ve çevreyi zehirleyen atıkları ayrıştırarak almak konusunda teşvik edici olması için yarışmalar düzenlemeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Başkan Genç, çevreyi temiz tutma konusunun sadece belediyelerin görevi olmadığını, bu konuda herkese görevler düştüğüne de dikkat çekti.

Ortahisar Belediyesi’nin yürüttüğü Atık Pil Toplama yarışmasında 1.’liği 1250 kg atık pille Yeşiltepe İlkokulu, 2.’liği 525 kg atık pille Prof. Dr. İhsan Koz İlkokulu,3.’lüğü 300 kg atık pille Erdoğdu Anaokulu elde etti. Dereceye giren ilk 7 okula 10 adet STEM Robotik seti, diğer okullara ise top seti ödülü verilecek. Geri dönüşüm konusunda duyarlı olan siteler ise 2 şer bank ve 3 adet te peyzaj ağaçları ile ödüllendirilecek.

Yarışmalarda dereceye girenlere 7 Haziran’da Mahmut Goloğlu Kültür merkezinde düzenlenecek olan törenle ödülleri verilecek.

Trabzon Günleri, 2 yıllık aranın ardından yeniden yapılıyor… Bu yıl 17.‘Si düzenlenen Trabzon Günleri start aldı.

Son Güncelleme: 26.05.2022 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.