Ortahisar’dan kırsal mahallelerde yol seferberliği!

Ortahisar Belediyesi, kırsal mahallelerin yol sorunlarını çözmek için dört kulvarda çalışmalarını sürdürüyor. Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Pınaraltı, Sayvan, Yeşilvadi, Esenyurt, Yeşilyurt, Kozluca, Çağlayan, Özbirlik, Sevimli, Akoluk, Düzyürt, Gözalan, Tos, Subaşı, Karlık, Akkaya, Karakaya, Gecit, Ağıllı, Fatih Sultan, Gündoğdu, Yeşilhisar, Ayvalı, Gürbulak, Yeşilova, Akyazı, Bulak, Çilekli ve Kavala mahallelerinde yol açma, betonlama, asfaltlama, bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yapılan çalışmalar neticesinde kırsal mahallelerin yol sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi.

06 Ağustos 2020 Perşembe 16:14
Ortahisar’dan kırsal mahallelerde yol seferberliği!

“MEVCUT SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ”

Yolların uzun ömürlü ve kaliteli olması için; istinat duvarı, sanat yapıları, direnaj ve yağmur suyu kanallarını hiçbir şekilde ihmal etmediklerini belirten Başkan Genç, “Ortahisar ilçemizdeki 86 mahallemizin tamamında hizmet ve proje üretiyoruz. Bazı mahallelerimizde nüfus yoğunluğu fazla olduğu için buralarda daha fazla proje üretiyoruz. Diğer yandan çeşitli nedenlerden dolayı ihmal edilmiş mahallelerimiz de var. Bunları da diğer mahallelerimizle eşit duruma getirmek en azından mevcut sorunlarını çözmek için bu mahallelerimize de ağırlık veriyoruz.” dedi.

“HIZLI VE GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLANIYOR”

Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığa dayalı üretime destek olmak için yol sorunlarını bütünüyle çözmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Genç, “Göreve geldiğimiz günden beri kırsal mahallelerin yol sorunlarını çözmek için belediye kaynaklarının önemli bir kısmını bu mahallelerimizde kullandık. Şu anda da merkez mahallelerimizde olduğu gibi kırsal mahallelerimizin ulaşımını daha güvenli ve konforlu hale getirmek için belediye ekiplerimiz çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızın üretim gücüne bir nebze de olsa katkı sunmak ve ulaşım kalitesini artırmak için büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımız çay, fındık ve diğer hayvansal gıdaları güvenli, hızlı bir şekilde pazarlara ve alıcılara ulaştırabiliyorlar. Ortahisar ilçemizde açılan çok sayıda pazarda satılan ürünler kırsal mahallelerimizden geliyor.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.