“Özel sektör AR-GE çalışmalarına önem vermeli”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen Kamu – Üniversite – Sanayi Buluşması ve Akademisyen KÜSİP Tanıtımı toplantısı gerçekleştirildi.

18 Temmuz 2018 Çarşamba 08:58
“Özel sektör AR-GE çalışmalarına önem vermeli”

KTÜ Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi’nde düzenlenen etkinliğe KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Şafak, ilgililer ve akademisyenler katıldı.

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP) ile kamu, üniversite, sanayi, girişimciler ve yatırımcılar arasında işbirliği ve etkileşimin sağlanması, paydaşların tek bir nokta üzerinden Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara ve bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişiminin sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:“Sonuçlarının belirsiz olması veya karlılığa doğrudan katkı sağlamaması gibi özellikler nedeniyle firmalar çoğu zaman Ar-Ge ve yenilik faaliyetinde bulunma konusunda isteksiz davranmaktadır. Bununla birlikte günümüzde yaşanan rekabet, işletmeleri yenilikçi ürün üretmeye zorlamaktadır. Firmaların bu faaliyetlerinin maliyetlerini önemli derecede karşılayan, ulusal veya bölgesel destek politikaları bu noktada önem arz etmektedir. Desteklerden yararlanarak projeler yürüten, bu doğrultuda nitelikli istihdama katkı sağlayan ve proje sonuçları olarak yüksek katma değerli ürünler geliştiren firmalar, bulundukları bölgelerin yenilik performansına önemli katkılarda bulunmaktadır. Bu nedenle firmalarımızın, özel sektörün Ar-Ge çalışmalarına önem vermesi gerekmektedir. Bilginin kaynağı olan üniversitelerimiz ile yenilikçi ürünleri üretecek olan firmalarımızın, kamu ve bizim gibi meslek kuruluşlarının yol göstericiliğinde bir ardaya gelmeleri bu bakımdan büyük önem taşımaktadır.”

Toplantıda daha sonra Hakan Bal Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ), Abdullah Can Sosur Geleceğin Meslekleri ve Dijitalleşme, Muhammet Fatih Taşkın Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, Eren Tekin Sanayi İşbirliği Programı (SİP), Recep Uzungil Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP) konularında katılımcıları bilgilendirdi ve soruları yanıtladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.