Özer, ‘can çekişiyoruz, taşımacılar taksitleri nasıl ödeyecek’

24 Şubat 2021 Çarşamba 15:41
Özer, ‘can çekişiyoruz, taşımacılar taksitleri nasıl ödeyecek’

LASTİK NASIL DÖNECEK
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi ve Özer Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer, taşıma sektörünün can çekiştiğini belirterek, “Taşımacılar arabanın lastiğini nasıl döndüreceğini, taksitini nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Sektörümüz can çekişiyor. Çözümü basit sorunlarımızı yetkililerimizin görmesini bekliyoruz” dedi.
SEKTÖRÜMÜZE BİLEN YÖETİCİYE İHTİYAÇ VAR
Sektörümüze sahip çıkacak, sektörümüzü bilen yöneticilere ihtiyacımız var. Sektörümüz olmazsa, şoförlerimiz olmasa fabrikaların ürettiği ürünler de bir işe yaramaz. Her işin başı eğitimdir. Bizim sektörümüzdeki şoförlerimiz de eğitimlidir. Bizim sektörümüz görmezlikten gelinecek bir sektör değildir. Taşıma sektörünün mensupları olarak ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozacak her türlü organizasyonda en önde olan sektördür. Bunun en büyük örneğini 15 Temmuz gecesinde gösterdik. TIR'larımız ile yollarda olduk. Biz birlik ve beraberliğimiz için verdiğimiz mücadeleden hiç bir şey beklemiyoruz. Sadece sektörümüz için yabancı plaka araçlar ile eşit şartlarda taşıma yapmak istiyoruz. 2018 yılında kardeş ülkemiz Azerbaycan'da Karabağ'a gittim. Kahramanlarımız ile iftar yaptık. Ermeni olaylarında desteğe gittim. Her gidişimde geçiş ücreti ödedim. Sektörümüz içte ve dışta sahipsiz kaldı. Otoban yollardan gidiyoruz. 15 sene önce ben Ordu Bolaman'da sabahladığımı biliyorum. Sektörümüz için alt yapısı olmayan uygulamaları önümüze koyuyorlar. Binayı yapmadan çatıyı yaparsan o çatı sadece toprağın ıslanmamasını sağlar. Antrenmansız sahaya çıktığımız için dünya yıllarında eşit şartlarda rekabet edemiyoruz. Avrupa'da dijital tako uygulaması yok. Analog tako ile çalışıyorlar. Alt yapısı olmayan uygulamalar önümüze geldi. Bir aracın sadece yattığı yerde aylık en az 5 Bin TL gideri var. Bu sistemle araçlar sadece şoför maaşı ve aracın giderini ancak karşılar. 
ALT YAPISI OLMAYAN UYGULAMA OLMAZ
Karayollarındaki emniyeti sağlamak için yapılacak uygulamalara saygımız var. Alt yapısı olmayan uygulamalar bizim belimizi büktü. Avrupa'da her 5 kilometrede bir TIR ve kamyonların durabileceği tesisler var. Ülkemizde ise yol kenarında istirahat edebileceğin bir tesis yok. Araçlarımız arıza şeritlerinde kalıyor. Şoförünüzün durabileceği yer ve imkan yok. Bizden olmayan bir şeyi istiyorlar. Yük bildirimi isteniyor. Sevk irsaliyesinde yük bildirimi var. Şoför arabanın lastiğini döndürme taksitini ödeyeceğini düşünüyor. Can çekişiyor. Şoföre muhasebecilik yaptırılıyor. Yük bildiriminin şoförün önüne gelmemesi lazım. Bakanlıklar birbirinden verileri alır. Tako bildirimi olsun. Ama önce alt yapıyı yapalım. 
ŞOFÖR NEREDE DURACAK
Avrupa’nın trafik kanunlarına uyalım. Ama alt yapımız ona uygun değil. Yol kenarındaki tüm tesisler özel sektöre işletme olarak verilmiş. Araçlarımızın durabileceği yer yok. Mesleğimizin iyi bir yerlere gelmesi için mücadelemizi vereceğiz. Şoförlerimizin artık tahammül gücü kalmadı. Haklarımızı almak için kendimize yakıştıramadıklarımızı yapmayız. Bütün sorunlarımızı diyalog ile çözmeye çalışıyoruz. Türk Nakliyecisi olarak kardeş ülkemize yıllardır geçiş ücreti ödüyoruz. Cumhurbaşkanımız bu sorunu bilse iki ülke tek millet sloganımız hayat bulacak. Biz ücret ödemeyeceğiz. Sorunlarımızın çözümü çok basit.
MİLLİ TAŞIMA SEKTÖRÜMÜZÜN SORUNUNU ÇÖZELİM
 Haksız bir şey istemiyorum. Abdullah Özer menfaatine bir şey istemiyorum. Ülkemizin milli nakliye sektörünün sorunlarının çözümü için mücadele ediyorum. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bir tane kardeşimiz var. Buraya da parayla gireceksek daha bir şey demiyorum. Vatandaşlar arasında birlik beraberlik varken, Azerbaycan'daki her evde Türk bayrağı varken aramızdaki bu meseleyi anlamıyorum. Kardeş kardeşin evine parayla gidiyor. Bu para yılda yaklaşık 25 milyon dolardır. İhracatımızı dünya yollarında eşitsiz şekilde taşıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.