Park milletin söz kimin?

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Sezgin Oğul ,Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılacak olan Millet Parkı Projesi derhal durdurulmalıdır

08 Kasım 2019 Cuma 14:40
Park milletin söz kimin?

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Sezgin Oğul, Trabzonspor’un tarihi başarılara imza attığı Hüseyin Avni Aker Stadyumu, yerine yapılacak Millet Parkı projesi için; Trabzon kamuoyunun tüm diretmelerine rağmen 2017 yılında yıkılmaya başlandı. Trabzonspor’un mabedi olan stadyumun yerine yapılacak Millet Parkı inşaatı için etrafı kapatılan alana yapılacak proje ise Trabzon halkından adeta sır gibi saklandı ve hala saklanıyor. Trabzonlu hemşerilerimiz yıkıma karar verilen günden bu yana; şehrin tarih ve spor belleğinin silinmesine karşı bir duruş sergiledi. Sivil toplum kuruluşları, amatör spor kulübü dernekleri, Trabzon’da futbolun doğup yeşerdiği bu alanda anıların silinmesine karşı çıktı. Ancak tüm bu direnişlere rağmen bizlerin de İYİ Parti olarak Avni Aker’in yıkılmasına karşı durduğumuz bu süreç ne yazık ki hayal kırıklığıyla sonuçlandı. 
Trabzon’da gerçekleştireceği tüm yatırımları şehirdeki tüm bildboardlarda reklam eden AK Parti iktidarı ne hikmetse Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılacak olan Millet Parkı Projesi hakkında hiçbir detayı Trabzon halkıyla paylaşmadı. Yeniden inşa edileceği belirtilen Yavuz Selim Stadı’nın konumu ve şekli konusunda da herhangi bir bilgilendirilme yapılmadı. Avni Aker’e alternatif olarak sunulan Akyazı Stadyumu Projesi’nde yer alan birçok detay da gerçeğe dönüşmedi. Çağdaş ülkelerde şehrin vitrini olacak projeler mutlaka şehir halkının fikir ve ihtiyaçları doğrultusunda projelendirilip, elde edilen projeler halkın oylamasına sunulurken Trabzon’da milletin fikri alınmadan, milletin sözü hiç dikkate alınmadan Millet Parkı Projesi için start verildi. Peki adında da belirtildiği üzere millet için yapılan bu projede son sözü kim söyledi? MÜSİAD’ın 2 yıl önce Trabzon halkının istekleri doğrultusunda sunduğu proje neden uygulamaya değer görülmedi? Trabzon halkı için bu kadar değerli olan bu alana ne yapılacağını neden sadece, kısıtlı ölçüde ulaşılabilen bazı proje fotoğraflarında görebiliyoruz?
Bizler İYİ Parti ailesi olarak şehrimiz ve Trabzonspor’umuz için kendimizi sorumlu hissediyoruz ve Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine yapılacak Millet Parkı Projesi’nin uygulayıcılarına sesleniyoruz: Bu proje derhal durdurulmalıdır. Halkımızın ve tüm spor paydaşlarının ihtiyaçları göz önüne alınarak birkaç alternatif proje oluşturulmalı ve oylamaya sunulmalıdır. Bu adım için geç değildir ve bir an önce harekete geçilmelidir. Samsun ve Gaziantep şehirlerinde yapılan Millet Parkı Projeleri Trabzon’a sunulan proje ile kıyaslanmayacak kadar donanımlı projelerdir ve bu şehirlerin yerel yönetimleri halkın isteklerini gözeten revizyonları da yaptırmıştır. Trabzon’da daha bir kaç ay önce ASKF ve TÜFAD’a söz verilen Yavuz Selimi Yaşatma Projesi sözü neden kuşa çevrilmiştir? Trabzon’u ilgilendiren, özellikle futbol şehrinin ruhunu yok eden bir projeye Trabzon’daki AK Parti temsilcileri nasıl razı olabilirler? Yapılan proje adeta Trabzonspor’un Avni Aker Stadı’nda kazandığı 7 şampiyonluğu ve bunların anılarını silen niteliktedir. Bu proje bir vefasızlık örneğidir.  
AK Parti Trabzon’a giydirdiği hiçbir gömleğin ilk düğmesini doğru iliklememiştir ve millet parkı Projesi halkın ihtiyaçlarından değil  de rant odağından doğmuştur. Bu proje hayat pahalılığını savuşturmak için uydurulan bedava çay kek projesidir. Gömleğin yanlış iliklenen ilk düğmesi Avni Aker’in yıkılmasıydı. İkinci yanlış düğme Yavuz Selim Stadı Ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun yıkılmasıydı. Bunları düzeltecek bir proje beklerken AK Parti Trabzon’a bir ceket giydirmiştir ama o ceket düğmeleri yanlış iliklenmiş gömlek üzerine; hem de ilk düğmesi yanlış iliklenmiş olarak giydirilmiştir. Yapılması gereken bellidir; yanlış ve eksik donatılmış projeden dönülmelidir. Trabzon futboluna vefasızlık edilemez Yavuz Selim Stadı mutlaka yaşatılmalıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.