Pazarkapı’da işlem tamam

Pazarkapı Kentsel dönüşüme 42 milyon TL ödendi

04 Nisan 2018 Çarşamba 13:57
Pazarkapı’da işlem tamam

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde sürdürülen Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 10 dönümlük alanda yapılan çalışmalar bitme noktasına geldi. 37 binanın bulunduğu alanda mahkemede olan bir bina dışında geri kalan tüm binaların hak sahipleri ile anlaşmaya varıldı.

9 bin 845 m2’lik alanı kapsayan kentsel dönüşüm kapsamında 348 hak sahibinden 331’i ile anlaşmaya varılarak binaların ücretlerinin ödemesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda hak sahiplerine 42 milyon 357 bin TL’lik ödeme yapıldı.Anlaşma sağlanan 36 binanın tescilli olan 4 tanesi dışında kalan binaların 28 tanesinin yıkımı gerçekleştirildi. Geriye kalan 4 binanın da yıkımı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile birlikte farklı noktalarda kentsel dönüşüm projeleri uyguladıklarını ifade ederek, “Ayasofya Camii’nin etrafındaki kentsel dönüşümü bitirdik ve orası aslına layık hale geldi. Zağnos Vadisi’nde kentsel dönüşümler etap etap bitiriliyor. Tabakhane Vadisi’nde rekreasyon yapımı ihale edildi. Çömlekçi’de birinci etap kamulaştırmalar ve yıkımları bitti. İkinci etapta kamulaştırmalar sürüyor. Pazarkapı Mahallemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız bitirilme noktasına geldi. Kamulaştırılan binaların yıkımı 4 bina dışında tamamlandı. Trabzon’un var olan güzelliğini daha da arttırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.