Pazarlığa girmedik!

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti ile MHP’nin yerel seçimde ittifak pazarlığı yapacağı iddiası için, “Şu anda böyle bir şey söz konusu değil, pazarlığa girmedik” dedi.

06 Ekim 2018 Cumartesi 09:13
Pazarlığa girmedik!

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Yerel seçim için iddialı şekilde çalıştıklarını belirten Tarım, şuanda bir ittifak pazarlığında olmadıklarını belirtip Ankara’da bu konuda görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. Tarım, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın partiden ayrılacağı iddialarını da yalanladı. İşte Tarım’ın  açıklamaları…

GERÇEKLE ALAKASIZ
MHP İl Yönetimi olarak çalışmalarınız nasıl gidiyor?

“İl Başkanlığı’na geldiğimizden günden bu yana daha da önceden çalışma yürüttüğümüz arkadaşlarla birlikte mücadeleye devam ediyoruz. Ben altı aydır il başkanıyım ancak 24 seneden beri teşkilatta genelde ikinci adam pozisyonunda bulunduğum için her zaman partinin içerisindeydim. Bizim buralardan olan eksikleri genelde arkadaşlarımız değerlendirirken hep genel merkeze ve genel başkanımıza kabahati bulurlar ama aslında bunun gerçekle hiç alakası yoktur.”

HER BİRİNİ KUCAKLADIK

“Bir il başkanı veya ilçe başkanı ömür boyu bu makamlarda durmaz. Tasarruf olur, seçimler olur il ve ilçe başkanları değişir. Bunun akabinde de yönetimler komple değişikliğe uğradığından dolayı kırılmalar, dökülmeler olur. Bunları herkes Ankara’dan yapılmış bilir ama aslında bu olay böyle değildir. Burada başkanı değiştirdiğinizde başkan olan arkadaşımızda diğer yönetimlerden de faydalı isimlerden ekibine takviye yapsa bu kırgınlıklar olmazdı. İşte ben bu eksiklikleri görüp bildiğim için bu açığı kapatmak adına bir çalışma başlattık. Özellikle kafası karışık olanı da, buradan başka bir yere gitmek üzere olanı da, beyin olarak başka yeri gitmiş olanı da kucaklamaya çalışıyoruz. Bunu ilçelere de yaymış durumdayız.”

ASIL TERCİHİMİZ ONLAR

 

“Buradan İYİ Parti’nin yönetimine giden orada çalışan arkadaşlarla irtibatımız olamıyor. Artık onlara ‘tekrar bize gelin’ diyecek davranışlara girmek doğru değil. Kendilerine başka bir yol belirlemişler. Ancak bizim partimizde kalıp, halen MHP’ye sevgisi olan, üç hilalin ardından bulunmak istediği halde kendince sebepler bulan kişilerin peşindeyiz biz. Onları onure ediyoruz. Aynı zamanda partiden hiç ayrılmadığı halde belki de 30 senedir yanlarına hiç uğranılmamış çok insan var. Aslında asıl tercihimiz onlar. Ve yaptığımız çalışmalarımızla birlikte bunu geçtiğimiz bayram gördük burada mahşeri bir kalabalık oldu. Otuz sene üzerine buraya gelmeyen il başkanları bayramlaşmaya geldi. Bu da hoşumuza gitti.”

ÇİZGİMİZDEN SAPMADIK!
Milliyetçi Hareket Partisi’nin muhalefeti bırakıp, AK Parti ile ittifak yapacak bir duruma kadar gelmesini neye bağlıyorsunuz?

“MHP siyasi anlayışından hiç dönmedi. MHP kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin gerçekleri üzerine ne söylemişse çizgisinden bir santimetre sapma olmamıştır. Birlikte hareket ettiğimizi söylediğiniz AK Parti’nin Türkiye’de uygulamış olduğu siyaset daha önceleri tamamen Milliyetçi Hareket Partisi’nin tepki göstereceği olmazsa olmazları olan bir siyasi anlayışıydı. Ama ondan sonra bu siyaseti terk edip de Milliyetçi Hareket Partisi’nin istekleri ve doğrultusunda Türkiye’nin menfaatlerine dönülen bir yolda MHP’den şunu beklemek lazımdı, PKK ile mücadele ediliyor, vay efendim niye mücadele ediyorsunuz mu diyecektik?  Çözüm sürecine biz itiraz ediyorduk, çözüm sürecini kaldırdıklarını söylediler, vay efendim çözüm sürecini neden kaldırdınız mı diyecektik? Bunlar gibi örneklerle karşımızdakiler bizim politikalarımıza dönmüştürler.”

BAHÇELİ OMUZ VERİYOR

“Ufak tefek aksaklıklar ve yanlışlıklar vardır ama bunlar da bir sefer de düzelecek işler değildir. Çünkü sadece AK Parti döneminden değil 1946 yılından bu yana Türkiye’nin uğramış olduğu bir erozyon vardır. Nedir bu erozyon, yıllarca Türkiye ABD’nin bir eyaleti gibi kullanıldı. Şimdi ülkemiz o yörüngeden çıkıyor. MHP de, Devlet Bahçeli de buraya omuz veriyor. Yani bizim siyasetimizde bir değişiklik yok, karşımızdakilerin siyasetine dikkat ederseniz gerçek ortaya çıkar.”

GÜNDEM BELİRLİYOR
Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi başarılı buluyor musunuz?


“Çok başarılı buluyorum hem de. Türkiye’de gündemi belirleyen bir siyaset adamı sizce başarı mıdır, yoksa başarısız mıdır? Milliyetçi Hareket Partisi gündem belirliyor ve belirlemeye de devam ediyor.”


AF OLAYI SAPTIRILDI
Partinizin af teklifini nasıl yorumluyorsunuz?

“Lidere inanmak gerekiyor. Bizim de liderine inanan bir teşkilat yapımız var. Özellikle ben 26 senedir genel başkanımın yanında olan birisi olarak kandırıldığıma ve aldatıldığımı hatırlamıyorum. On beş yirmi sene önce eski il binamızda genel başkanımıza bir soru soruldu ve o da soruya cevap vermeden önce dedi ki, ‘Ben bilmeceyi veririm, ülkücü çözer.’ Yani o bilmeceyi verir, biz ülkücüler çözeriz. Trabzon’da da o bilmeceyi çözecek üç-beş kişi varsa, onlardan birisi de benim. Genel başkanımız af konusunda mesajlarını net veriyor. Bunu toplum okur veya okuyamaz onu bilemem ben. Genel başkanımız neden af istediğini söylemiştir. Olayı Alaattin Çakıcı’ya getiriyorlar. Diğer siyasi partiler olayı öyle saptırıyorlar ki, vay efendim FETÖ’cülere af isteniyor, vay efendim MHP’nin karşı çıkmış olduğu toplumda infial yaratacak olduğu topluluklara af istediğimizi beyan ediyorlar. Affın bunlarla hiç alakası yok.”

MHP’YE YÖNELİM VAR
Yerel seçimler için MHP’nin çalışmaları nasıl gidiyor?

“Yerel seçimler için MHP’nin hafızası çalışır. Biz başkaları gibi isimleri lanse edip de yıpratmak, piyasada onlarla ilgili farklı yorumlara sebebiyet vermeden bütün ilçelerimize verdiğimiz talimatlar vardır. Birliktelik olur veya olmaz, tek başıma gireriz veya girmeyiz, her alternatife karşı çalışmalarımız var. Milliyetçi Hareket Partisi’ne de şuanda bir yönelme var.  Aday fazlalığı da var. Allah’ın izni ile iyi sonuçlar alacağız. Bizde adaylık için belirlenen isimi kişi bile bilmez. Vakti geldiğinde öğrenir. Çünkü doğrusu da odur.”

ONLAR BİZİM DERDİMİZ DEĞİL
Eski bir MHP’li olan Trabzonlu Koray Aydın’ın İYİ Parti’ye geçmiş olması size yerelde oy kaybettirir mi?

“Zannetmiyorum. Koray bey ülkücü hareketin içinden gelmiştir ama bizim şuanda İYİ Parti, CHP veya AK Parti diye bir derdimiz yok. Biz Koray beye karşı bir siyaset güdüp savaşa girme durumumuz yok. Benim olduğum yerde bunlar olmaz dolayısı ile buradaki teşkilatımız da bunu yapmaz. Ama yukarılarda ne yaparlar onlara da biz karışamayız.”

KESİNLİKLE AYRILAMAZ
Şalpazarı Belediye Başkanı’nın partinizden ayrılıp AK Parti’ye katılacağı dillendiriliyor. Bu konu doğru mu?

“Bizim şuanda Şalpazarı Belediyemiz var. Belediye başkanımız Refik Kurukız da çok sevdiğim bir arkadaşım. İyi hizmetle yapıp bölgesinde de çok seviliyor. Belediye Başkanlığı’nda yüksek oy alacağına inanıyorum. Kesinlikle ayrılması gibi bir durum söz konusu değildir. Bölgesine hizmet etmek istediğinden iktidar vekilleri ile yakın ilişki kurduğunda böyle değişik yorumlar yapılıyor. Refik Kurukız iyi bir ülkücüdür.”

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Genel seçimlerde gerçekleştirilen ittifak yerel seçimde de hayat bulur mu?


“Genel seçimde yapılan ittifak Cumhur İttifakı diye resmi ve hukuk önünde yapılmış bir anlaşma idi. Ama yerelde olacak bir ittifakın o şekilde bir adı olmaz. İşte onun adını koymak için bir mücadele devam ediyor, görüşmeler yapılıyor.”

ANKARA BELİRLER
Olası bir yerel ittifakta Büyükşehir Belediyesi için AK Parti’nin, Ortahisar Belediyesi için de MHP’nin adayının destekleneceği söyleniyor? Bu konuda ne diyeceksiniz?


“Bunlar Ankara’dan belirlenir. Böyle bir pazarlık için Ankara’dan derler ki, ‘Trabzon’da uygulamamız bu biçimde olacak’ biz de ona göre kendimize bir yön çizeriz. Ancak böyle bir şey konuşulmamıştır. Şuanda yerelde böyle bir pazarlık yok.”

NELER YAPILDIĞI ORTADA
Trabzon’a yerel seçim vaatleriniz ne olacak?


“Trabzon’un trafik sorunun halleden, yaşam seviyesini güzelleştiren işlere imza atacağız. Şehrin trafiği felç durumda. Belediye başkanlarını suçlamıyorum ama Trabzon, Orhan Karakullukçu döneminin ardından kaybedilmiş bir şehirdir. Şehir için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyelere sahip oldukları yerde neler yapılmış zaten ortada.”

ALLAH KORUYOR
Bundan sonraki süreçte MHP olarak hedefinizi nedir?

“Milliyetçi Hareket Partisi yıllardan beri operasyon yemiş bir partidir. Muhsin hareketi, Genç Parti, İyi Parti bunlar hep birer operasyondur. Bunlara rağmen Milliyetçi Hareket Partisi hep ayakta kalmıştır ve hiçbir zaman yok olmayacaktır. Bu partinin Allah tarafından da korunduğu düşüncemiz var. Bu bizde oluştu. En zor zamanlarda bizim yok edildiğimiz, ikiye bölünüp darmadağın edildiğimizi zannettikleri bize anketlerin yüzde 1-2 verdikleri yerde biz yine yüzde 11-12 gibi oylar alıyoruz. O yüzden MHP kutsal bir dava. Ve her şeyin üstesinden gelebilecek bir partiyiz ve geleceğiz.”

Sonnokta Gazetesi
 

Son Güncelleme: 06.10.2018 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.