Pekşen:Trabzon'un esamesi bile okunmuyor

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen, Türkiye'nin siyaset gündemini belirleyen bir şehir bıraktığını ancak şuanda Trabzon'un esamesinin bile okunmadığını belirtti.

25 Ekim 2018 Perşembe 08:59
Pekşen:Trabzon'un esamesi bile okunmuyor

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen ülke gündemi ve yerel seçimler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Pekşen, “Önümüzdeki bir buçuk yıl içerisinde Türkiye’de siyaset tablosu tepeden tırnağa değişecek. İktidar partisinin çürümesi Türkiye’de siyasetin en sağdan en sola kadar yeni bir yelpaze içerisinde şekillenmesine neden olacak. Türkiye’de sektörler çöküyor, ekonomi çöküyor ve bununla birlikte devletin kurumlarının da çökmesi siyasetin bütün yapılarının yeniden yapılanmasına neden olacak” dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Pekşen sözlerini şöyle sürdürdü: “Sorunları çözebilecek kadro ve bu sorunların çözümünü uygulayabilecek isimler partiyi iktidara taşıyacaktır. Türkiye yeniden şekillenme arayışı içerisinde. Bu ekonomik çöküşün asıl nedeni sorunları çözecek bir kadro beklentisinin had safhaya gelmiş olmasıdır. Devletin kurumsal yapısı ve bu yapıyı inşa edecek bir siyasi düzen en önemli ihtiyaç haline geldi. Güven veren bir siyasi kadro ve gerçek bir program toplumun her kesintisinin beklentisi.”

YENİDEN CHP

Genel başkanlık için çalışmalarının sürdüğünü belirten Pekşen, “Türkiye siyaseti yeniden CHP diyen bir kadro etrafında hızla şekillenmelidir. O kadronun da en tepesi için çalışmalarımı sürdürüyorum. Şuanda Türkiye’nin merkezinde de, sosyal demokrat seçmende de, muhafazakar seçmende de en önemli beklenti Haluk Pekşen’in başlatacağı yeniden CHP hareketidir. Genel başkanlık yolunda yürümeye devam ederken yerel seçimlerde de elimden gelen tüm mücadeleyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

SÜRPRİZ SAYMAM

Pekşen sözlerini şöyle tamamladı: “Trabzon siyasetini ben bıraktığım zaman şöyle bir iddiada bulundum ve dedim ki, 3 tane milletvekilliği kazanamazsak, 8 tane belediye başkanlığını alamazsak başarısızlık sayarım. Türkiye’nin siyaset gündemini belirleyen bir Trabzon bıraktım şuanda Trabzon’un esamisi bile okunmuyor.  Ben her zaman demiştim ki Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi’ni almayı sürpriz saymıyorum, ama Ortahisar Belediyesi’ni ve 8 ilçeyi kaybetmeyi büyük başarısızlık sayarım. Bu sözlerim arşivlerdedir.”

SONNOKTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.