Philip Kosnett Trabzonspor'u ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett Trabzonspo'u ziyaret etti

25 Temmuz 2018 Çarşamba 15:52
Philip Kosnett Trabzonspor'u ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, Trabzon gezisi kapsamındaTrabzonspo'u ziyaret etti.Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Genel Koordinatör Özkan Sümer ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde ağırlanan Kosnett, Trabzonspor’un futboldaki kökleri, sporcu yetiştirme teknikleri ve sporun birleştirici etkisi üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Hacısalihoğlu, ziyaretten dolayı Philip Kosnett’e teşekkür ederken, ‘’Her şehirdeki futbol kulüpleri o şehir için çok önemli bir değer. Ancak Trabzon için Trabzonspor çok farklı bir değer. Üst kimlik, siyaset üstü bir kurum. Trabzon dışında da birçok Trabzonsporlu var. Onları bütünleştirip desteklerini alırsak çok daha iyi işler yapabiliriz” dedi.

Genel Koordinatör Özkan Sümer ise, ‘’Futbol, Trabzon için spesifik bir ortam. Bu nedenle de ülkemizde geç kurulmuş ve 1. Lig’e dahil olmuş olmasına rağmen büyüklük seviyesine ulaşmayı başardı. Yetenekli insanları kullanma yeteneğine sahipseniz bir şeyler üretmek mümkün. Amerika’da futbol okullardan başlatıldığı için giderek geliştiğini görüyoruz. Amerika’da futbolu yerleştirme konusunda bir kısım kulüpler büyük yatırımlar yaparak tanıtmaya ve sevdirmeye çalıştı ancak daha sonra bunun yanlış olduğu anlaşıldı, okullarla futbolu yerleştirme yolu seçildi” diye konuştu.

Maslahatgüzarı Kosnett spor alanındaki iş birliklerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: ‘’Haberleri okursanız şu anda Amerika ile Türkiye ilişkilerinin çok kötü olduğu algısına kapılabilirsiniz. Fakat Türkiye ve Amerika’nın işbirliği yaptığı pek çok alan mevcut. Biz hükümetler ve devletlerle ilişkilerin yanı sıra iş adamları, iş kadınları üniversiteler ve STK’lar arasındaki iş birlikleri konularına da ilgi duyuyoruz. Spor da buna dahil edilebilir. Trabzonspor, Türkiye’deki çok önemli futbol takımlarından biri. Sadece Trabzonluları ve Karadeniz Bölgesi’nde değil birçok yerde taraftarları, destekçileri var. Gözlemlediğim kadarıyla Trabzonspor taraftarı diğer taraftarlardan daha çok takımlarını sahipleniyor. Trabzonspor gibi takımlardan çok şeyler öğrenebileceğimizi düşünüyoruz. İletişimde olursak deneyimlerinizden faydalanabiliriz.”

Ziyaretin ardından Asbaşkan Hacısalihoğlu Philip Kosnett’e Trabzonspor forması ve çeşitli hediyeler taktim etti. Philip Kosnett de Asbaşkanve Kulübümüze plaket hediye etti.

Son Güncelleme: 25.07.2018 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.