Pisten çıkan uçak yeni evine bu akşam taşınıyor

rabzon Havalimanı'nda 13 Ocak'ta pistten çıkması sonucu hizmet dışı kalan uçağın gövdesi ile diğer aksamlarının Yomra ilçesine naklinin bu gece kara yoluyla yapılmasına karar verildi.

28 Eylül 2018 Cuma 15:26
Pisten çıkan uçak yeni evine bu akşam taşınıyor

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığınca "millet kıraathanesi" olarak kullanılmak şartıyla belediyeye bedelsiz tahsis edilen uçağın ilçeye nakline ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi. İstanbul'dan gelen teknik ekiple yapılan değerlendirme sonucunda, uçağın kara yoluyla ilçeye nakledilmesine karar verdiklerini belirten Sağıroğlu, "Uçağımızın burnu zaten daha önce ilgili firma tarafından sökülmüştü, bugün ise ekiplerimiz bir kanadını kesti. Kuyruk takımının sökümü devam ediyor, diğer kanadı da bugün kesilecek." dedi.

Sağıroğlu, ilçeye ulaşımı sağlayan 15 kilometrelik kara yolu güzergâhında 4 yaya üst geçidi bulunduğuna işaret ederek şu bilgileri verdi: "Bu üst geçitlerden en düşüğünün yüksekliği 4 metre 79 santimetredir. Uçağın gövdesinin yerden yüksekliği 4 metre 10 santimetre, taşınacağı yer dorsesinin yerden yüksekliği ise 70 santimetredir. Yüksekliği en düşük üst geçide gelindiğinde dorsenin tekerlerinin havasının indirilmesiyle 5-6 santimetre daha kazanılacak ve böylece sorun olmadan bu noktadan da geçilecek. Kuyruk takımı ve kanatları sökülen 35 metre uzunluğunda ve yaklaşık 18 ton ağırlığındaki uçağımızı bu gece yükleyeceğimiz 27 metrelik yer dorsesiyle ilçemize nakletmeyi planlıyoruz."

İlçede uçağı koyacakları meydanda düzenleme çalışmalarının devam ettiğini anlatan Sağıroğlu, "Ekiplerimiz, uçağa ait daha öncden sökülmüş olan bazı parçaları, vinçler yardımıyla yükledikleri 2 kamyonla bu alana taşıdı.  Uçağın kuyruk takımı ile kanatlarını da bugün araçlarla ilçemize nakledeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.