Plaka hırsızları mesaide

Trabzon’da plaka hırsızları türedi. Emniyet güçleri çaldıkları plakalarla organize suçlara karışan hırsızlara karşı uyardı.

06 Ekim 2018 Cumartesi 09:49
Plaka hırsızları mesaide

PES ARTIK!

Trabzon’daki hırsızların yeni yöntemi ‘pes artık’ dedirtti.  Geceleri ev ve site önlerine park edilen araçların ön ve arka plakalarını sökerek çeşitli suçlarda kullanmak üzere çalan hırsızlar şehirdeki araç sahiplerinin korkulu rüyası haline geldi. Bu hırsızlık neticesinde birçok vatandaş mağdur olurken bazı vatandaşların plakası ise birden çok kez çalındı.

EMNİYETE BAŞVURULMALI

Plaka hırsızları çaldıkları plakalarla hırsızlık gibi organize suçlara karışıyor. Durumla karşılaşan araç sahiplerinin plakalarının çalındığını fark etmesi halinde emniyete başvurması gerekiyor. Ancak buna rağmen plaka ile karışılan herhangi bir suçta, suçlular bulunana dek araç sahibine zanlı muamelesi yapılıyor. Bu da şehirdeki sürücüleri tedirgin ediyor.

AYNI MODELDEN ÇALINTI

Özellikle ellerinde bulunan araçlarla aynı modelde olan araçların plakasını çalmayı hedefleyen hırsızların bu kurnazlığı ise emniyet güçlerinin işini zorlaştırıyor. Plaka hırsızları böylece trafik denetimlerine takılmıyor ve yakalanmaları güçleşiyor. Emniyet güçleri araç sahiplerini plakalarının çalınması halinde emniyete başvurmaları yönünde uyarıyor.

SONNOKTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.