Prof. Dr. Can ALTUNIŞIK'a BAGEP Bilim Ödülü verildi.

23 Eylül 2021 Perşembe 11:01
Prof. Dr. Can ALTUNIŞIK'a BAGEP Bilim Ödülü verildi.

BAGEP Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı tarafından her yıl verilen, genç  akademisyenlerin bilimsel üretime teşvik edilmelerine ve başarılı örneklerin ödüllendirilmesine öncelik veren Bilim Ödülleri’nin 2020 ve 2021 yılı kazananları için 16 Eylül 2021 tarihinde İstanbul Florya’da İstanbul Planlama Ajansı’na ait açık alanda ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile ödüle layık görülen Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK katıldı. 

Ülkemizin en prestijli ödüllerinden biri olan BAGEP Ödülü’ne layık görülen KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK, önemli mühendislik yapılarında hasarsız yöntemler kullanılarak yapısal davranışın elde edilmesi, hasar tespiti, yapı sağlığı izlenmesi, deprem sonrası hızlı değerlendirme, sonlu eleman analizleri konuları başta olmak üzere ülkemizde, birçok alanda yapılan öncü çalışmalara imza atmaktadır. Ayrıca TÜBİTAK tarafından desteklenmiş projeleri sayesinde, yurtdışı kökenli yazılımların yerli ve milli versiyonlarının üretilmesi üzerine yaptığı çalışmaları da başarıyla yürüten ve Üniversitemiz Yapı Sağlığı İzleme Laboratuvarı’nın kuruculuğunu üstlenerek yüksek kapasiteli sarsma masası ile yüksek sıcaklık yangın fırınının kurulumunu tamamlayan ALTUNIŞIK, yaklaşık 15 kişilik çalışma ekibi ile hem Karadeniz Teknik Üniversitesi hem de ülkemize önemli katkılar sunmaya devam etmektedir.

Son Güncelleme: 23.09.2021 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.