Restorasyon bitsin artık

Kapsamlı bir restorasyona giren ve 2015 yılından bu yana ibadete kapalı tutulan Ortahisar Fatih Büyük Cami için mahalleli duruma tepki gösterdi.

21 Ağustos 2018 Salı 13:24
Restorasyon bitsin artık

2015’TEN BU YANA KAPALI
Ortahisar Mahallesi’nde bulunan ve 2015 yılında restorasyona alınıp yıllardır kapalı tutulan Fatih Büyük Cami bir türlü ibadete açılamıyor. Fatih Sultan Mehmed'in kenti fethi sonrası kiliseden camiye dönüştüren yapı Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kapsamlı restorasyona tabi tutulup bir türlü ibadete açılmayınca vatandaşlar duruma isyan etti.

MAHALLELİ DERT YANDI
Fatih Büyük Cami’nin restorasyonun bir türlü bitmemesini eleştiren mahalleli adına konuşan Ömer Demir, “Yetkililer tarafından burası 2017 yılında ibadete açılacak denildi ama bu tarih oldu halen durum ortada. Camii cemaati artık yeter diyor. Camiye gelen cemaat abdest almak için lavaboları dahi kullanamıyor. Artık bu restorasyon işi bir an önce bitirilsin” diye dert yandı.

TURİZME DE KATKI SUNACAK
Gerçekleştirilen restorasyonla birlikte ibadetin yanında turizme de katkı sunması beklenen Fatih Büyük Cami’de yapılan özel çalışma ile arkeologlar tarafından temizlenen camii tabanındaki mozaik süslemeler de gün yüzüne çıktı. Aynı zamanda caminin dış cephesi ve çatısı da aslına uygun olarak restore edildi.

SONNOKTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.