Revi, partim isterse hazırım

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “İl Başkanı olmadan önce biz göreve talip olmayız, partimiz ne derse onu yaparız demiştik. Sonra il başkanlığı kısmet oldu. Partimizde bizi şimdi belediye başkanlığında değerlendirmek isterse biz hazırız” dedi

04 Temmuz 2018 Çarşamba 09:58
Revi, partim isterse hazırım

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yerel seçimlerin erkene alınması iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Revi, yerel seçimin erkene alınması halinde AK Parti Trabzon teşkilatları olarak seçime hazır olduklarının mesajını verdi. Başkan Revi, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekilliği seçimleri öne alınacak mı diye de geçmişte bize soruluyordu. Bir ihtimalden bahsediliyordu. Ama tabii 24 Haziran’da hayırlısıyla seçim gerçekleştirildi. Normalde 24 Haziran’daki seçim 2019’un Kasım’ında olacaktı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri 2018’e alınınca acaba ‘Yerel seçimlerde 2018’de olur mu’ diye bir tartışma başladı. Ancak bu konuda bizim teşkilattan aldığımız bir bilgi veya talimat yok. Haydar Revi olarak ben diyorum ki yerel seçimler erken olabilir. Biz olmasında bir mahsur görmüyoruz” dedi.

BİZ HAZIRLANMAYA BAŞLADIK

Yerel seçimlere hazırlanmaya başladıklarını belirten Revi, “Biz kongre takvimini tamamladık. Hemen peşinden 24 Haziran seçimi gündeme gelince orada performansımızı gösterdik. Yerel seçimler Kasım’da veya Mart’ta da olsa bizler yerel seçimlere hazırlanmaya başladık. Tüm teşkilatlarımız hazırlıklara başladı. Mahalli seçimler, öne alınırsa ona göre program hızlandırılacak. AK Parti’mizin çok güzel bir disiplini ve hiyerarşisi var. Aday nasıl belirlenir, aday adayları nasıl ortaya çıkar, değerlendirmeler nasıl yapılır bunlar aşama aşama bellidir. Bu aşamaların ardından aday ortaya çıkar; bu aday da hepimizin adayı olur. Bu aday etrafında birleşilir” diye konuştu.

HEM HALKIN YANINDA HEM İŞBAŞINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halktan gelen mesaja göre yerel seçimlerde aday tercihinde bulunacağı sorusuna da Başkan Revi şu cevabı verdi: “Cumhurbaşkanımız, arkadaşları ile bu partiyi kurarken bir şey söylemişti. İlk olarak demişti ki “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” İkinci olarak da ve benim de en çok kullandığım, “Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik.” Dolayısıyla bu partinin tabelasını millet astı. 16 yıldır da iktidarda tutuyor. Dolayısıyla milletin istekleri, millete yakın olmak bizim temel şartlarımızdan birisidir. Genel Başkanımızın bize verdiği teşkilat ahlakı da budur. Bu önemli bir kriterdir. Ama tek başına da bir kriter de değildir. Bir taraftan halka yakın olurken bir taraftan da üretmek gerekir. Biz sadece halka gülücük dağıtan belediye başkanlarının da çok yararlı olacağını düşünmüyoruz. Hem halkın yanında olacak hem gülecek hem de iş yürütecek.”

BÜYÜKŞEHİR İÇİN HAZIRIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili iddialara da cevap veren Revi, “İl başkanlığımız da gündem geldiğinde demiştik ki biz göreve talip olmayız, partimiz ne derse onu yaparız demiştik. Sonra il başkanlığı kısmet oldu. Partimizde bizi şimdi belediye başkanlığında değerlendirmek isterse biz hazırız” ifadelerini kullandı. Başkan Revi Ankara’da il başkanları toplantısına da katılacağını sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: “Perşembe günü Ankara’ya gideceğiz.  Genişletilmiş başkanları toplantısına katılacağız. Ardından da seçimi değerlendireceğiz. Gelecek adına neler yapılacak onları değerlendireceğiz. Bunun için hazırlıklar yapıyoruz”

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.