Saadet Ortahisar, Mahallelerin Sorunlarını Dinliyor

İlçe Başkanı Turhan, Kalkınma Mahallesini Ziyaret Etti, Halkın Sorunlarını Dinledi

27 Temmuz 2022 Çarşamba 16:14
Saadet Ortahisar, Mahallelerin Sorunlarını Dinliyor

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, 5000’nin üzerinde nüfusu bulunan, üniversite ve alışveriş merkezleri dolayısıyla günlük nüfusu bu rakamın oldukça üzerinde olan Kalkınma Mahallesinde çözüm bekleyen pek çok problem olduğunu söyledi.

Mahallelere yönelik ziyaretlerini sürdüren Turhan, ilçe yöneticileriyle birlikte Kalkınma mahallesine giderek ziyaret ve incelemelerde bulundu, halkın sorunları ve taleplerini dinledi.

“Siyaset yerelde başlar anlayışıyla ilçemizdeki sorunları yerinde görüyor, halkımızın sorunlarını dinliyoruz” diyen Turhan, şu açıklamayı yaptı:

SORUNU OLMAYAN MAHALLE YOK

Hangi mahalleyi ziyaret etsek, pek çok sorunla, şikâyetle karşılaşıyoruz. En önemli şikâyetler ise alt ve üst yapı sorunlarından oluyor. Bilhassa içme suyu şebekelerinin yenilenmesi amacıyla yapılan çalışmalar, vatandaşımıza büyük mağduriyetler yaşatıyor. Açılan kanallar, üzerinden aylar geçmesine rağmen halen kapatılmadı. Yollar bozuk, kaldırımlar yıkık, dökük. Sürücüler rahatsız, yayalar rahatsız. Bazı evlerde engelli kardeşlerimiz var, sokağa çıktıklarında gidecekleri kaldırım yok. Dışarı çıkamıyorlar.

Vatandaşımız yağmurda çamurdan, yollarda oluşan göletlerden, güneşte ise tozdan şikayetçi. Hala neyi bekliyorlar, anlamak mümkün değil. Madem yapmayacaktınız, neden her yeri bir anda yıkıp bıraktınız? Bu işi mahalle mahalle, olmadı, sokak sokak yapamaz mıydınız? Vatandaşın çektiği bu çileden hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?

HALK “HİÇ YAPMASAYDINIZ DAHA İYİYDİ” DİYOR

Mahalle sakinleri yaşadığı sorunlardan öylesine bıktı ki, alt yapı çalışmalarıyla ilgili olarak “Hiç yapmasaydınız daha iyiydi” diyor. Kendilerine verilen sözler, tarihler tutulmuyor. Bu insanlar vergi veriyor, onların vergilerini belediyeyi, ülkeyi yönetenler kullanıyor ama insanların sorunlarını gidermek için adım atılmıyor. Peki nereye gidiyor bu paralar? Vatandaşı ihmal ederken kimi önceliyorsunuz, bu paralar, imkanlar nereye gidiyor? Yetkililerden mahalle halkımız adına açıklama bekliyoruz.

HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR

Bazı vatandaşlarımız, “Kime şikayet etsek, kimden talepte bulunsak, topu bir başka kurumu atıyor” diyor. Büyükşehir Belediyesi Ortahisar’a, Ortahisar ise Büyükşehir’e topu atıyor. Belediye Karayollarına, Karayolları ise Belediyeye topu atıyor. TİSKİ, alt yapı çalışmasını yürüten firmaya, firma ise TİSKİ’ye topu atıyor. Kısacası herkes top çeviriyor. İdare makamı ağlama, sızlama, şikayet etme, mazeret uydurma yeri değildir, çözüm üretme yeridir. Madem birbirinizi suçlayacaksınız, madem çözüm üretemeyeceksiniz, o koltuklarda neden oturuyorsunuz?

Buradan yetkililere sesleniyorum, başta alt yapı olmak üzere mahallelerdeki sorunları çözün, ilçemizin daha yaşanılabilir bir yer olması için ne gerekiyorsa yapın. “Yapacağız, edeceğiz” laflarını bırakın ve yapmanız gerekenleri yapın.

Son Güncelleme: 27.07.2022 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.